Tobbe summerar det gångna året

2008 började i en våningssäng någonstans i markbacken, Örebro. Sedan har följande hänt under året i någonsånär kronologisk ordning:

Januari
- Blev med i styrelsen för Estilo Faixa.

Februari

- Jag började blogga.

Mars
- Freak Kitchen konsert i Linköping.
- Bomb(fast det var ingen) utanför mitt fönster, se Sydsvenskan.
- Exjobb på Tactel fixat.
- Började köra Vista på hemdatorn.

April
- Började raka mig med enbladsrakhyvel :-)
- Graderade mig till gult avancerat bälte i Capoeira.
- Samba/Capoeira-uppvisning  i Malmö på Arena 305.

Maj
- Skrev mina sista tentor...ever! ...och blev godkänd på alla också.
- Träffade fam Holmberg för första gången.

Juni
- Samba/Capoeira-show hos en kille som tog studenten.
- Var med i karnevalen i Trelleborg.
- Cyklade till Smygehuk från Malmö, fram och tillbaka.
- Cyklade vätternrundan på 15 timmar och 52 minuter!
- Firade midsommar i tivedsskogarna.
- Började jobba på Flygprestanda.

Juli
- Bror och jag fixade oljeläckaget på min bil.
- Magnus och Fredrik var och hälsade på mig i Malmö.

Augusti
- Samba/Capoeira-uppvisning på Malmöfestivalen.
- Mondo Cane(Faith No More-sångaren) konsert i Malmö.
- Åkte till USA med Eleonore, Chicago och New York!
- Slutade jobba på Flygprestanda.

September
- Exjobbet började på Tactel.
- Vi fick nya lokaler till Capoeiraträningen.
- Var på vinprovning i Danmark med Tactel.

Oktober
- Köpte görfin rock på H&M.
- Såg 500-showen med komikerna Anders och Johan i Lund.
- Sophie Zelmani-konsert i Malmö.
- Var med i en programmeringstävling för första gången. Kom inte sist ;-)

November
- Fyllde 29 år...
- Samba/Capoeira-uppvisning på Chokladfabriken i Malmö.
- Min kära vän och vice värd Bertil gick bort.
- Samba/Capoeira-uppvisning på backanatten i Malmö.

December
- Träffade Hans Lindström och Tony och Maria Cronstam i verkligheten.
- Opponerade på ett exjobb. Ett steg närmare examen.
- Min och Emirs implementation av Grain kom med i Bouncy Castle.


Med hjälp av blogg, mail och mitt senila minne är detta ungefär vad jag kommer ihåg av 2008. 2009 kommer bli mycket intressant kan jag säga...väl mött nästa år!

Värnhemstorget 2009

Snart nyår!

Idag är det en vecka sen jag lämnade skåneland för närke. Tiden har gått ruskigt fort, fattar det knappt. På tisdag åker jag nedåt igen. Nyår kommer alltså att firas i Malmö. Första gången faktiskt! Det ska bli trevligt. Det blir första nyåret tillsammans med Eleonore.

Julen har varit trevlig med god mat (kanske för mycket...inget ovanligt, det händer varje år). Har fått en del presenter (har tydligen varit snäll i år igen) och gett en del presenter (finns ju andra som är snälla också).

För den som inte visste så är jag inte speciellt troende (läs ateist)...under julen har jag dock roat mig med att läsa bibeln. Precis i början av gamla testamentet kan man läsa mycket intressant, t.ex.:

"Men när Herren såg att människornas ondska var stor på jorden, och att deras hjärtans alla uppsåt och tankar beständigt voro allenast onda, då ångrade Herren att han hade gjort människorna på jorden, och han blev bedrövad i sitt hjärta. Och Herren sade: Människorna som jag skapade, vill jag utplåna från jorden, ja, både människor och fyrfotadjur och kräldjur och himmelens alla fåglar; ty jag ångrar att jag gjort dem."


Är inte Bibeln trevlig så säg...

Förresten, det är bra j*vla kallt nu, se själva:


God Jul!

Vem orkar blogga när tomten kommer med alla julklappar... :-)


Mot sherwoodskogen!

Imorgon bär det av mot Kumla, med ett kort stopp i Halmstad för att hämta upp Rickard. Ev. blir det ett stopp i Mellbystrand också. Jag har visst varit så snäll i år att jag fått en present av Eleonores föräldrar. Man tackar!

Nu håller jag på och förbereder inför hemfärden. Paket ska slås in, det ska diskas, packas och donas. Mitt upp i allt så tar jag mig en titt mot polisstationen, det verkar som dom rustar sig för strid ikväll. Mycket polisbilar är det...tur att man åker härifrån snart :-) För den som missat nyheterna så är det allmänt oroligt i Rosengård.

Pepparkakor

Idag bakade jag för första gången helt egna pepparkakor! De blev godkända också, till och med lite goda ;-) Degen är jättelätt att göra, däremot tar det ganska lång tid att grädda dem...eller, i ugnen ska de bara vara ca 6-8 minuter, men det blir ju ett par stycken. Har fortfarande ca 500g deg kvar att grädda. Gjorde ca 1kg idag. Jag är stolt, stort steg i mitt liv :-P

Pepparkaksbak

Idag tänkte jag ta en tur till JME Data vid mobilia i Malmö. Det är utförsäljning till följd av konkursen. Tydligen var det inte bara jag som var där. Kom dit strax efter tio och upptäckte en 300 meter lång kö...Så istället tog jag en sväng förbi Malmborgs och handlade pepparkakskryddor! Tänkte göra deg idag och pepparkakor imorgon. Calle och Helena bjuder nämligen in till 3:e adventsfirande. Då ska det pysslas och bakas!

Exjobb

Jaha...var det smart att komma på att Diffie-Hellman nyckelutbyte med elliptiska kurvor är både snabbare och säkrare än det vanliga tillvägagångssättet...nu!? Mot slutet av exjobbet har vi insett att när storleken på primtalet i DH nyckelutbytet ökar, så ökar beräkningstiden också...exponentiellt! Vilket innebär att storlekar på över 768 bitar kommer ta lång tid att beräkna.

Suck...Så nu håller vi på att köra en crash-course i kryptering medelst elliptiska kurvor. Det är inte lika trivialt som vanliga DH, men bygger ändå på samma problem, diskreta logaritm problemet. Sen ska ju all den här nya informationen in i rapporten också! Visst det hinns med, men vi hade ju tänkt att vara hyfsat klara till jul, vi får se hur det går nu. Idag satt vi kvar till 18.30...

En glad nyhet är jag fått min skiva jag vann på auktion på Tradera! Michael Kiske - Instant Clarity. Kanonbra musik :-)Lugn helg

Tanken var ju att jag skulle åka hem i helgen för att hämta Eleonore, men det blev ju inte av.
Så nu blev helgen helt plötsligt totalt obokad. Så nu passar jag på att göra just precis ingenting :-) Tog en ordentlig sovmorgon till drygt 10.00. Sen har jag varit till Clas Ohlson och tittat efter ram till min Hans Lindström tavla, men de hade ingen snygg. Gallerix hade däremot mycket finare.Har även passat på att göra matlådor, gjorde Lasagne på 1kg köttfärs! Det blev 7 madlådor, inkl. mat till mig själv också. Det är ett recept av Per Morberg, rekommenderas! Ingen bantarmat, men ack så gott! Jag får passa på att bulka nu innan det är dags för operation sexpack nästa år :-)

Det var väl ett jävla...

...bloggande. Men jag måste bara säga att det är så skönt när man hittar "nya" artister att lyssna på. Jag har oftast faser när jag lyssnar på musik. Freak Kitchen-fas, Helloween-fas, SOAD-fas mm. Nu är jag inne i Faith No More-fasen :-) Gammal hederlig 80-90-tals hårdrock...fast ändå inte :-) Lyssna själva!


MissEllie

Tänkte ge nyfikna bloggare en uppdatering på Eleonores hemreseplaner. Hon kommer inte hem imorgon kväll utan istället på måndag kväll. Och då till Sturup, kl 23.50.

I övrigt så har jag klippt mig! Grymt skönt! Fått lägenheten inspekterad efter sprickor och faktiskt gjort lite kommentarer på rapporten vi ska opponera på.

Snart jul :-)

Det lackar mot jul, och jag har inte ens julpyntat, men jag tänkte hinna med det ikväll när jag har tvättid. Imorgon är det tänkt att jag ska åka hem mot Åbytorp, men vi får se. Det är inte klart än om Eleonore får åka hem från Thailand.

Idag jobbar jag hemifrån. Det skulle komma hit folk och besikta lägenheten, eller nåt, eftersom polisen ska bygga ut där jag bor. Sen så tänkte jag hinna med och klippa mig om det finns tid idag. Är ju långhårig som en hippie. Sen får vi se hur mycket tid det blir över till att jobba. Jag ska läsa igenom och komma med kritik på en rapport vi ska opponera på.

Exjobbet går bra, även om det börjar bli lite segt nu. Vi har lagt till lite i protokollet för att kunna stödja signering. Men vi kommer nog inte implementera det. Det kommer ta alldeles för lång tid. Det är ju bara två veckor kvar innan jul. Och vi tänkte vara lediga över jul, men visst går det att skriva lite under julen också. Efter juluppehållet måste rapporten i princip vara klar, och då är det dags att förbereda presentationen. Sen jävlar! Då är man civilingenjör!

RSS 2.0