Ny vecka

Jaha. Ny vecka igen. Igår hade vi capoeiraträning i de nya lokalerna. Det känns skönt att vi äntligen kan ha en och samma lokal nu på träningen. Enda nackdelen är att den är lite väl liten tyvärr. Jag känner att konditionen inte är riktigt på topp, men den kommer, sakta men säkert.

Jag har suttit och scannat blocket cyklar ett tag nu, jag är grymt sugen på en racer. Men jag ska nog lugna mig till våren nästa år. Cykelsäsongen är ju snart slut ändå. Det skulle vara rätt kul att kunna cykla till jobbet. Kanonbra träning ju. Man behöver inte cykla varje dag, men nån dag eller två är helt ok. Sen så är jag lite sugen att cykla vätternrundan nästa år igen...trots att man är nästintill död när man kommer i mål är det lite mysigt att cykla runt vättern. Sen är det skönt att ha ett konkret mål att träna mot. Dessutom är det ganska kaxigt att cykla 30 mil i ett svep :-)

Veckans skivtips: Morten Harket - Letter from Egypt (sångaren från A-ha)

Vinprovning och spegeluppsättning

I lördags var jag och Eleonore på vinprovning i Danmark. Det är Tactel där jag exjobbar på som bjuder sina anställda. Vi kom fram till Kokkedal i Danmark kl. 13.00 efter en subway-lunch i bussen. Sen så visade det sig att vinprovningen var inuti ett lagerhus. Det var rött vin, vitt vin, champagne och dessertvin. Vi testade viner från 50-60dkr flaskan till 250-300dkr. Jag måste säga att det var vissa 250dkr viner som inte var speciellt bra för det priset. Men det var trevligt ändå :-)

Man kunde givetvis handla där också. Vi köpte en BiB för 50dkr och ett japanskt rödvin, som enligt en bekant skulle smaka kolkraftverk och diverse annat äckligt. Men det är japanskt, så det var vi tvugna att inhandla i alla fall. Vi handlade även ett par julöl och lite annat krims och krams till våra föräldrar :-) Bussen gick åter vid 16.30 och vi var lagom rödvinströtta och sov hela vägen hem till Sverige.

Idag har och Jeppe satt upp en spegelvägg i vår förenings nya lokaler. Det tog sin lilla tid. Vi började vi 11.00 och höll på hela dagen, men då ingick det shopping IKEA också. Vi har satt upp 36st 45x60cm speglar(viss hjälp fick vi från Gustav också, tack Gustav!). Det var lagom lätt utan vattenpass. Blev väl inte helt fackmässigt gjort, men godkänt.

Mellbystrand by off season


Long time no blogg

Länge sen jag bloggade. Försöker fundera ut varför. Har jag haft mycket att göra? Kanske, jag har ju guldfiskminne...Var ju bara träning en gång förra veckan, i måndags. Var nog tur det, för jag hade grym träningsvärk i rygg och baksida lår :-) Helgen var dock trevlig med en tripp till Mellbystrand. I vanliga ordning bjöds det på god mat, god dryck och gott sällskap, man tackar så mycket. Eleonore och jag tog även en promenad längs stranden och fotade lite. Ska lägga upp bilder vid tillfälle.

Idag är det åter till exjobbet. Vi har haft god utveckling, men nu måste vi börja speca lite på protokollet. Vi har diskuterat det och det är svårt. SMS har ju som de flesta vet, en begränsning på storleken. Förvisso stödjer standarden upp till 255 konkatenerade(ihopslagna) SMS, men riktigt så långa SMS vill man nog inte skicka. Hur som helst blir det nog en kompromiss. SMS är nog inte förstahandsvalet när man vill skicka känslig information.

Bra dag!

Idag har det varit en bra dag! På exjobbet har vi fått nya krafter och nya idéer efter ha varit nere till skolan och pratat med vår handledare. Vi har faktiskt en idé som inte någon annan implementerat :-) Det ska bli spännande att testa den. Förhoppningsvis kommer den vara riktig snabb och mycket säker. Jag vill inte avslöja för mycket, vilket kvittar egentligen eftersom exjobbet kommer vara offentligt sen...

En annan bra sak idag som jag upptäckte är att de har dusch Tactel, då kan man ju cykla till jobbet. Återstår bara inhandla en cykel först. Jag är ju lite kräsen så det kan bli en dyr historia. Men det får bli till våren när jag blir rik och berömd ;-)

Å sen har jag tränat Capoeira idag! Gud vad skönt att få träna igen. Har saknat det. Tyvärr så är Capoeiran inställd på onsdag så det blir ingen mer träning i veckan. Kanske får ta mig ett spinningpass...träningsabstinens!

För övrigt har jag fått konkurrens från en kille som också gillar Eleonore, jag fotade han på bar gärning igår när han höll hårt i henne...


After work och inflyttningsfest

Helgen har varit bra med två fester. I fredags var det after work med Tactel där jag exjobbar och i lördags var det inflyttningsfest i Helsingborg hos en kompis. After worken var bra med gratis öl och pizza :-) Det blev relativt lugnt, vilket var bra eftersom jag skulle hjälpa till på lördagsmorgonen i BRFen...man är ju för snäll. Vem orkar upp en lördagmorgon kl. 08.00 och klippa en massa häckar...Lördagskvällen blev mindre lugn med utång på Harrys i hbg. Eleonore och jag sov över hos Niklas i hbg och åkte hemåt idag. Ikväll myser vi framför The Goonies, the uncut version! Intressant! Förresten, Lost Boys 2 var faktiskt över förväntan. Det blev godkänt+

Förkylningen verkar ha lagt sig, så nu äntligen kan man komma igång med träningen igen. Känns skönt! På måndag kör vi!

Sjukdag

Happ....imorse var jag så seg att jag helt enkelt hoppade över exjobbet idag. Det hade inte blivit mycket vettigt gjort i alla fall. Nu känner jag mig rätt hyfsad, men det är förmodligen Iprenen jag tog förut som inger den falska känslan. Idag har jag lyckats masa mig ur sängen och shoppat mat och förkylningsprylar såsom ipren, näsdukar, esberitox och nässpray.

Annars har dagen mest bestått av horisontalläge i soffan framför ett gäng filmer. Har betat av två filmer av min favoritregissör, John Carpenter. Det blev Prince of darkness och In the mouth of madness. De håller inte lika hög kvalitet som vissa andra filmer han gjort, men de är i alla fall godkända. Ikväll blir det ev. en film till. Det lutar åt Lost Boys 2 - The Tribe. Men jag har inga stora förväntningar av den filmen.

Chicago, fin stad va?

Förkylt

Jaha...då var det min tur att bli förkyld. Det var väl den där kräftskivan i helgen förstår jag. Den har inte riktigt brutit ut än, men näsan rinner och halsen gör lite ont. Febern kommer väl snart...suck! Detta innebär ju givetvis att Capoeiran är inställd även denna veckan också :-( Förklyning ger dock ett ypperligt tillfälle att glo på en massa film :-) Inget ont utan något gott.

Passade på i måndags att ändra designen lite på bloggen. Jag är ju snart ingen evig student så bloggen var ju tvungen att ändras någon gång. Bakgrundsbilden har jag tagit själv och det är en siluett av Chicago. Trevlig stad måste jag säga.

Flickr

Good eeeevening :-)

I helgen var Eleonore och jag till SWEdala outlet i Svedala. Det blev ett bälte och ett par Lee-jeans och en klänning til Ellie. Det har ett stort utbud av märkesvaror där. Riktigt bra priser också, runt halva ordinarie pris. Måste åka dit fler gånger och shoppa loss. Ekonomin är lite ansträngd så här efter USA-resan. Men CSN droppar ju in snart, så det löser sig.

Jag funderar på att köpa mig ett abonnenmang Flickr. Det är en tjänst för att dela med sig av sina bilder internet. Det är rätt billigt och man får obegränsat med utrymme. Kan ju vara bra när det finns föräldrar som vill se bilder på distans :-)

Utsikt från vårat hotell i Chicago :-)

Exjobb, träning och Chrome

I måndags började jag och Emir att exjobba Tactel. Trots att vi bara varit där tre dagar så har vi kommit igång bra. Just nu håller vi på att researcha om SMS-kryptering. Till vår förvåning finns det tydligen en del implementationer redan, fast ingen som är lika bra som våran kommer att bli ;-)

Idag skulle jag varit och tränat Capoeira egentligen, men cykelpumpshelvetet som finns vid Lugnet i Malmö fungerade inte och pyste ur all luft ur däcket och min lust att träna, så det var bara att knata hem igen....suck! Jag har inte tränat på ca 2 veckor och skulle verkligen behöva komma igång igen. Visst jag kunde väl ha åkt dit alla fall, men lust rann verkligen av mig och jag hatar att vara sen...
Mitt spinningkort på gerdahallen har gått ut också. Funderar på om jag ska skaffa ett nytt, spinning är sjukt kul och jag saknar det verkligen. Fredagsspinningen är mysig :-)

Google har släppt en ny webbläsare, Google Chrome, den är sjukt snabb, snabbare än Firefox. Det enda som saknas är stöd för plugins/addons så man kan få adblock och lite annat smått och gott!

Bjuder på en nattbild från Chicago


RSS 2.0