Måndag

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 83,1 kg (-0,1kg)
Fett: 23,2 % (-0,0%)

Har alltså inte hänt mycket på viktfronten, tur att jag inte gått upp i alla fall. Men det lär nog inte bli bättre framöver tyvärr. I helgen bär det av mot Mellbystrand och känner jag Eleonores föräldrar rätt kommer de vilja göda mig med god mat. Och eftersom jag gillar god mat så...Raskt över till nästa överraskning! Eleonore har vunnit en resa till galapremiären av Änglar och Demoner i Rom, Italien!!!  Helt sjukt! Vi åker om en vecka! Tyvärr hamnar resan då jag ska till arbetsförmedlingen, men jag får ta lite semester (och straffas med indragen a-kassa, det kostar att ligga på topp). Jag tror dock inte jag missar något väsentligt...förra gången kastade jag bort två timmar av mitt liv som jag aldrig får tillbaka...det hade varit mer intressant att se på färg som torkar...

Löpning

Det är inte meningen att jag ska springa...Idag var jag och Jessica ute och sprang, totalt blev det ca 7,5km, men tyvärr fick vi gå de tre sista kilometrarna. Mitt högerknä beslöt sig för att inte vara med efter drygt halva sträckan. Fick skitont och var tvungen att gå/halta den sista biten. Blä! Förmodligen har jag förmodligen det klassiska löparknäet...och vad jag förstått är det svårt att bli av med :-(

Igår var det dags för premiärgrillning! Eleonore, jag, Emir och diverse annat löst folk grillade i Ellstorp. Fläskytterfilén blev ytterst genomstek med fin svart yta. Men det gick bra att äta ändå ;-) Trevlig eftermiddag/kväll, dock fortfarande lite kallt när solen försvann ned.

Annars har jag (ok då, Björn egentligen) upptäckt en rolig sida, project Euler. En sida med en massa problem som man kan lösa. Hur man löser dom är upp till en själv, men tanken är att man ska använda något programmeringsspråk. Det här är ett riktigt kul sätt att lära sig programmera. Just nu håller jag på att lösa problemen med hjälp av C. Det går bra än så länge, har dock bara löst de fem första.

Utbildning?

Gick förbi Värnhemstorget idag och såg denna bild...tja, jag kanske skulle börja studera...sex års universitetsstudier är nog inte tillräckligt...


Invägning

Ja, jag var ju inte hemma i måndags, så därför blev det ingen invägning då. Men idag blev det det. Lite rädd var jag inför invägningen, eftersom besöket i Närke innebar både alkohol, kaffebröd å annat gott och onyttigt. Men det ser bra ut trots allt. Jag passade ju på att springa lite när jag var hemma så man kunde kompensera lite grann.

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 83,2 kg (-0,8kg)
Fett: 23,2 % (-0,5%)

Nu är nästa milstolpe under 83 kg, det vore väl trevligt. Vi får se på måndag! Annars så har det börjat röra sig på jobbfronten, jag har två intervjuer inbokade. Ni får hålla tummarna att det händer någonting nu!

Löpning

Idag var broder Anders och jag ute och sprang. Vi sprang 7,5 (nästan 8) km i viaskogen! Det gick riktigt bra, de nya skorna fungerar fint. Men jag fick givetvis skavsår på båda fötterna, men det var ju nästan väntat med nya skor. Fick även lite ont i höger knä. Förmodligen är det bara lite krämpor som hör till när man är ovan. Annars så är det trevligt att vara hemma och besöka vänner och familj. Dock är så räcker aldrig tiden till att träffa alla, men men, jag har träffat en del i alla fall. På onsdag åker jag hem och jag hoppas det händer lite på jobbfronten framöver. Annars så har jag ju lite c-programmering och danska att se fram emot :-)

Jobb?

Först händer ingenting, sen ingenting, sen får jag telefonsamtal från två olika rekryteringsbolag! :-) Varav jag redan bokat intervju med den ena, den andra tyckte min profil var intressant och ska presentera mig för sin kund. Håll tummarna nu att de gillar mig!

Löpning

Idag var jag till Löplabbet och kollade upp mina fötter. De filmar fötterna på ett löpband så de kan se hur man springer. Dessutom kollar de om man har ett stort eller litet fotvalv. Jag har ett litet. Till min förvåning supinerar jag inte så mycket som jag trodde. Jag har ett neutralt löpsteg, dock så pronerar jag inte. Skorna hon rekommenderade är ett par Asics Nimbus 10, det är en mycket dämpad sko och väldigt skön måste jag säga. Och det är väl bra med tanke på att de inte var de billigaste. Men men, ska man springa rätt utan skador måste man ha vettiga skor.

Imorgon åker jag upp till Kumla för att hälsa på släkt och vänner, är där en vecka ungefär och tänkte inviga skorna då. Man får ju passa på att hälsa på nu när man är ofrivilligt "ledig". Annars så håller jag på att uppdatera mina kunskaper i C-programmering eftersom jag ev. är aktuell för en sådan tjänst. Det är lite roligt faktiskt och det får mig att tänka tillbaka på tiden när jag pluggade i Örebro. Dessutom är jag lite sugen på att lära mig danska. Jag fick nämligen svar på en spontanansökan från ett företag i Danmark, de hade inga öppna tjänster nu, men tyckte att min profil var intressant och ville gärna spara mina uppgifter för framtida behov. Dock så vill de att man kan läsa och tala danska...vilket kan vara lite svårt, i alla fall att prata.

Datapaket

När jag skaffade min Nokia E71 så passade jag på att teckna ett datapaket hos Tele2 eftersom jag kommer använda internet rätt mycket i mobilen. Det kostar bara 29kr/månaden för 200 MB. Men nu när jag fick min faktura står det 39kr/månad och max 1000 MB. Konstigt, men ett ganska bra pris. Hur som helst ringde jag Tele2 för att kolla upp vad som hänt. Eftersom jag har en gammal (och bättre) variant av abonnemanget Snackis fick jag ett specialpris. Trevligt! Så samtalet slutade med att jag behåller det här erbjudandet. Nu får jag se till att surfa lite mer då ;-)

Typiskt...

Nä, nu är det dags att räkna kalorier igen! Denna måndag var inte alls lika rolig som tidigare...fast å andra sidan har jag inte tränat lika mycket som jag brukar. Men jag har även satt i mig massor av mat och mer alkohol än vad jag borde. Tittar man bakåt i tiden har jag stått still i vikt i ca 7 veckor(!) Halva april har ju gått så nu måste jag ligga i om det ska bli något sexpack till sommaren. Worst case scenario har jag ju iofs till 27 november på mig. Men så kul ska vi inte ha det.

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 84,0 kg (+0,8kg)
Fett: 23,7 % (+0,5%)

Jeff Dunham på forum

Bloggar från hotellrummet i Danmark via mobilen, nördigt va? Gillar min mobil :-) Eleonore och jag har precis varit på Jeff Dunham. Det var en helt underbar show! Värd varenda krona, det var länge sen man skrattade så mycket. Han fick stående ovationer på slutet. Lite kul att se showen i Danmark för han drev nämligen lite med Sverige, men det var bara roligt. Hoppas jag får chansen att se han fler gånger.

Glad påsk!

Påskgodis

Typiskt, igår när Eleonore kom och besökte mig efter jobbet hade hon med en jättestor godispåse som hon fått av Kilroy. Suck...jag som helt saknar karaktär när det gäller godis. Inte bra inför operation sexpack.

Idag har jag i alla fall varit duktig. Jag sprang tre varv runt kanalen, hade min telefon med, med inbyggd GPS. Enligt den har jag sprungit 6 km idag! Mycket bra. Tidigare idag var jag och Eleonore till Entré och tittade lite. Jag hittade en fin skjorta på Cubus. Mina gamla Large-skjortor passar knapp längre, jag har ju krymt till medium nästan. När jag får jobb sen måste jag shoppa loss lite kläder, min garderob börjar bli gammal och sliten.

Måndag

Fan också! Jag har tappat min karaktär...som ni vet är det måndag och invägning. Jag har tappat lite grann, men det hade ju inte gjort något om jag tappat mera. Som vanligt tror jag det är helgen (rödvin är ju såå gott) som är boven igen i samband med dåligt val av mat (för stora portioner) och frukost (bröd innehåller MKT kalorier). Om jag ska vara ärlig så tror jag inte på så stort tapp till nästa vecka heller. Det är ju nämligen påsk snart...och påskgodis. Men! Jag ska försöka hålla fingrarna i styr. Det vore så härligt att krypa ner under 80-strecket snart, senast jag var där måste ha varit över 10 år sen.

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 83,2 kg (-0,3kg)
Fett: 23,2 % (-0,3%)

Ny lägenhet!

Veckan börjar bra! Eleonore och jag fick lägenheten hos Stena fastigheter. En stor 3:a på ~83kvm! Så från och med 1:a Juli blir Eleonore och jag sambos. Lägenheten ligger i Slussen vilket är ett stenkast från Värnhem. Själv tycker jag det är ett kanonläge med närhet till Värnhem och City. Dessutom är det ett knappt stenkast från där jag bor så det blir enkelt att flytta. Nu får vi bara hoppas på att veckan fortsätter lika bra med jobb!

Teknikfokus

Igår var jag på teknikfokus, en arbetsmarknadsdag för infocom, data och elektro på LTH. Tyvärr så verkade alla företag avvaktande. Björn och jag lyckades få mingelbiljetter till kvällen där man fick chansen att mingla med företagen. Tyvärr var det inte så mycket folk på minglet och företagen var inte direkt jätteintresserade av att anställa någon. De ville mest visa upp att de fanns och bjuda på alkohol. Eftersom jag gick på minglet så missade jag ännu en Capoeiraträning, men men, imorgon tänkte jag spinna lite så det blir någon träning denna vecka.

RSS 2.0