2 down 1 to go

Skrev tenta i diskret matematik idag. Det kändes helt ok, nästan för bra faktiskt. Så jag hoppas i alla fall på ett godkänt. Så fel kan jag inte tänkt...eller?! Nu ska jag forsätta att plugga numerisk analys. Jag har den tentan på torsdag, sista tentan ever! Förhoppningsvis då, om jag klarar den...men det gör jag! Känns lite kort med bara kvällen och tisdag och onsdag att plugga, men det ska gå! Lite tråkigt att den kursen går ut på att komma ihåg sjuttielva formler, inte riktigt vad jag kallar kunskap...men vad gör man?

Här får ni en till bild på min fina orkidé :-)

472547-36

Det går segt nu...

Det börjar bli jobbigt att plugga nu...och då har jag ändå TVÅ tentor kvar...suck! Måste...plugga...verkligen!
Men där emellan kan man fotografera lite :-)

Orkidé

Plugg plugg plugg...

*Warning!* *Warning!* Information overload!

Det har börjat bra...

Idag kom resultaten till datasäk-tentan...mycket spännande! Jag fick en 4:a!! Var lite orolig där ett tag, hade det bara blivit en 3:a hade det inneburit att jag slängt bort en dag som kunde ha ägnats åt de två andra tentorna. Men nu var det inte så! Jäklar vad gött det känns. Men det gäller att inte ta ut segern i förskott, det är två tentor kvar.

Ikväll blir det lite firande i form av bio. Jag och Ellie ska se Indiana jones och kristalldödskallens rike. Vi ska även äta ute på stan innan, så det blir trevligt. Annars så är helgen fullmatad med plugg i matematikens tecken...

1 down 2 to go

Jahapp, då var första tentan avklarad. Detta var den minst viktiga tentan eftersom jag redan är godkänd på den. Den gick sådär, med en viss tur blir det en fyra. Givetvis var jag ute lite sent imorse när jag skulle åka till tentan, men jag hann med en minut när :-) Är ingen fara egentligen, jag tror man har en timme på sig att komma för sent. Men jag avskyr att komma för sent.

Nu ska jag lugnt studera vidare, jag tror det blir lite numerisk analys idag. Lördag och söndag kommer helt vigas åt diskret matematik. Nästa vecka blir det numerisk analys på måndag efter diskret-tentan, hela tisdagen och hela onsdagen. Urk vad mycket som ska pluggas...

Tentaplugg

Urk! Jag har glömt bort hur jobbigt det är att tentaplugga...imorgon är det dags för första tentan! Jag var stursk i början av terminen och tänkte att jag skulle skriva datasäk-tentan trots att jag redan är godkänd på kursen. Anledningen är bara för att få högre betyg än 3. Vilket kan bli svårt då prion på denna tenta är extremt låg, jag är ju liksom redan godkänd...Jag har två andra tentor som är mycket viktigare, dessa kommer jag skriva på måndag och torsdag nästa vecka. Sen så får jag andas ut. Håll tummarna!

Cykling!

Woohaa! Idag har cyklat ordenligt! Eller...trött är jag i alla fall. Var ute och cyklade med Gustav idag, vi skulle från början tagit en sväng till Skanör, men sen ändrade vi det till Höllviken. I praktiken hamnade vi i Tygelsjö efter en sväng förbi Limhamn, Bunkeflo och Klagshamn...sammanlagt blev det en sväng på drygt 2 mil.

Men jag tyckte inte jag hade fått tillräckligt med mil i benen så jag drog en sväng till Lund för att överraska Eleonore! Så nu sitter jag här och bloggar. Blir en liten paus här på ett par timmar sen drar jag tillbaka mot Malmö ikväll. Så dagens sammanlagda sträcka blir drygt 6 mil! Det behövs verkligen inför vättern.

För övrigt så har jag också registrerat mig på Avanza. Man kan få 'över' sin PPM dit, d.v.s. Avanza hämtar information från PPM och sammanställer den, så det handlar inte om någon direkt överföring. Mycket intressant! Så nu kan man ha stenkoll på PPM-fonderna, det gick iofs förut med, men Avanza har finare sammanställning av statistiken än PPM.

Säkerhet

Nu har jag säkrat Eleonores dator :-) Tidigare hade hon inget lösenord för att logga in i Windows, d.v.s. om någon ville ta sig in i hennes dator så hade det varit mycket enkelt! Förvisso har hon brandvägg, men det är inte tillräckligt. Så nu har hon ett lösen som är 11 tecken långt, stora och små bokstäver samt siffror. Det räcker för att en hacker ska ha å göra ett par livstider...Dessutom har jag stängt av att Windows XP skall lagra hennes lösen som ett LM hash, så nu används bara NT hash istället. Kontentan av detta är att det blir mycket svårare att försöka knäcka hennes lösen.

Känns som om detta var ett lagom nördigt inlägg...men men, säkerhet är kul :-)

Helg :-)

Fredagar känns alltid bra! Ska bli skönt med helg, även om jag inte har några direkta planer. Det enda som jag har planerat är att tentaplugga och cykla.

Träningen igår gick bra! Även om jag dog lite mitt i träningen, som vanligt så hade jag ätit lite väl mycket och nära inpå träningen, så maten stod mig upp i halsen ett tag. Men förutom det så lyckades jag gå ner i brygga utan större problem och upp igen(med viss möda). Känns alltid skönt när man gör framsteg!

Ikväll får jag kanske besök av min äldsta broder och fru, ev. ska de bila ner till Tyskland och köpa en ytongsåg :-) Får hoppas på att han åker ner och köper den, det vore jättekul om de kom förbi.

Nä...hur vore det om jag gjorde något vettigt istället för att blogga...som att plugga kanske?! Ska plugga lite i eftermiddag i alla fall, näst sista räkneövningen i diskret matematik. Förhoppningsvis blir det här sista tentapluggandet ever! Vi får hålla tummarna!

Fett nice alltså!

Projektet i numerisk analys är klart! Projekt 2 i datasäkerhet är klart! Resten i hemuppgift 2 i datasäkerhet är klart! Inga mer projekt! Nu är det 'bara' tentaplugg kvar :-)

För övrigt måste jag bara nämna LaTeX, alltså typsättningprogrammet de flesta nördar använder på LTH. Man kan säga att det är ett alternativ till Word. Dessvärre är det inte grafiskt utan texten 'programmeras' och sedan genererar man en .pdf eller .dvi eller .ps-fil. Det blir sjukt snyggt! Riktigt proffsigt. Mitt och Emirs exjobb ska skrivas i LaTeX :-)
Här har ni ett exempel på en formel i LaTeX-kod:

\[ m\ddot{u}(t) = \frac{S\rho |\!|\dot{u}(t)|\!|_2}{2}\left( C_l R \dot{u}(t) - C_d \dot{u}(t)\right) - [0,mg]^T\]

Som resulterar i denna snygga differentialekvation:
image33

Fotografering

Länge sen man var ute och fotograferade. Saknar det lite. Måste ta lite bilder på LTH när vädret är bra. Kan vara kul att ha längre fram i livet. Sitter just nu och försöker få klart projektet i num. analys. Pausade dock lite och fotade min hibiskus som blommor för fullt.

Hibiskus

Vilken tid det tar!

Sitter med matteprojektet i Numerisk analys nu, har suttit hela kvällen och jag är fortfarande inte klar...suck! Det tar sån jäkla tid. Hoppade över Capoeiran ikväll för att plugga. Projektet i sig är inte så svårt, det är själva rapportskrivandet som tar tid. Det ska analyseras hit och dit hela tiden. Men det är bra, för man lär sig mycket. Det kan behövas till tentan sen.

Nä, åter till LaTeX underbara värld :-)

Helgen

Nu är det egentligen sovdags för länge sedan! Ska upp tidigt imorgon och tvätta nämligen, och plugga lite mellan tvättarna. Helgen har varit god mot mig(längre recension av helgen återfås i Eleonores blogg) och jag har lyckats cykla totalt 4 mil i helgen, lite lite, men det får duga. Det är ganska mycket med skolan nu. Ikväll satt jag och Emir och gjorde klart sista hemuppgiften i datasäkerhet, sen blev det en massa snack, för det är sällan nu som vi fått tid att prata med varandra. Maj månad kommer att vara ganska intensiv, skola mest hela tiden, och sen ska man försöka få in lite cykling däremellan.

Jag har lagt till en status på hur mycket jag har cyklat hittills inför vättern här till höger, den får ni hålla koll på. Hoppas den ger mig en liten morot att cykla duktigt inför vättern.

För övrigt så är vin ingen bra kombination med skolarbete, dvs. jag fick inte så mycket gjort i fredags, men det var kul :-)

Pluggkväll

Dagen har varit bra, pluggat lite diskret matematik och sen spinnat på eftermiddagen. Spinningen gick väldigt bra för en gångs skull. Inga krämpor eller dylikt. Nu är man hemma och snor ihop lite baconinlindad kycklingfilé med gorgonzola, mums! Blir lite gott vin till också :-) Så man blir lite lagom lullig sen när jag ska plugga...

Ikväll tänkte jag nämligen plugga numerisk analys, försöka komma så långt som möjligt på projektet, gärna gör allt klart, men det är nog önsketänkande.

Jag hade tänkt posta bilder på alla mina blommor, har varit lite slö på den fronten. Har fotograferat en del, men inte alla. Blommorna trivs annars väldigt bra, de växer så det kna(r)kar. Jag klippte nyligen ner min julstjärna, trodde den skulle dö, men nu har jag sett en del gröna skott, så den är på återhämtning! Blommor ÄR coolt ;-)

Eúreka eúreka...

...som Archimedes sa när han sprang naken genom syrakusas gator :-)
Jag har implementerat Heuns metod för att lösa differentialekvationer i Matlab *stolt* Nu ska jag nog gå och lägga mig och sova gott. Natti!

Mosig i skallen

Snart lunch! Gott, jag är hungrig. Har suttit i skolan och räknat matte hela förmiddagen, är helt mosig i skallen, så det ska bli skönt med ett break nu. På eftermiddagen är det ännu mer matte, men bara i form av föreläsningar. Lite skönare. Det är jobbigt att aktivt plugga trots att man bara sitter på arslet mest hela tiden. Hjärnan behöver vila den med ibland.
Räkneövningarna gick i alla fall bra idag, så nu ligger jag hyfsat i fas. Kommer ändå inte göra alla uppgifter eftersom räkneövningarna faller bort när tentapluggandet närmar sig. Då är det bättre att rikta in sig på extentor :-)

Är CD retro?

Sitter och lyssnar på CD och pluggar. Kunde inte släppa tanken att det känns lite retro...börjar man bli gammal eller vadå? Nu för tiden så lyssnar jag mest på MP3, antingen via datorn eller via MP3-spelare. Det är så mycket enklare att ha tillgång till ett helt bibliotek via ett enda musklick. Att byta CD är bökigt(eller hur, skitjobbigt, hur slöa har vi inte blivit?), precis som LP var en gång i tiden. Jag har tyvärr ingen LP-spelare, men jag lär nog köpa en i framtiden om inte LP helt dör ut. Det är charmigt med LP :-)

Det plattor som rullat i cd-spelaren idag är:

Dire Straits - On every street
Eric Johnson - Ah via musicom
Gary Moore - Wild frontier
Sarah Brightman - Fly

Förresten så tror jag att jag har löst en del av mitt projekt i numerisk analys! Ska kolla med Emir senare om våra värden stämmer överens. Man vet ju inte om man har rätt, men har båda samma värden ökar sannolikheten.

Förbannade numerisk analys!

Nu går jag och lägger mig...suck!

Ny vecka, nya krafter!

Den här veckan ska gå i skolans tecken! Jag ligger lite efter i räkneövningarna i båda mattekurserna. Så den här veckan ska jag jobba ikapp. Dessutom ska ett stort projekt i datasäkerhet göras klart innan fredag, men det går nog hem eftersom Emir gjorde ett hästjobb igår natt. Kudos till Emir!

Nästa vecka så är det två deadlines, ett projekt i numerisk analys och ett till i datasäkerhet. Men det ska nog gå vägen. Efter det så är det inga mer projekt så då skall all tid vigas åt tentaplugg!

Apropå deadlines, jag gillar följande citat: "I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by."

Vädret är kanon ute så dagens låt får bli, Colin Hay - Beautiful world.


Cykeltur!

Då var det dags för vårens andra cykeltur, denna gång bar det av till Nöbbelöv. Sitter nu och bloggar där så jag har fortfarande halva resan kvar...jobbigt! Men men, efter denna resa har jag cyklat mäktiga 7 mil sammanlagt i vår. Blir nog inga av de 100 man ska cykla innan vätternrundan, men en bit på väg i alla fall ;-)

Oproduktiv

Usch! Idag känner jag mig högst oproduktiv...satt lite med inlämning 2 i numerisk analys imorse, men jag kom ingen vart. Var inne till skolan en stund och hade ett möte med vår grupp i datasäkerhet. Vi distribuerade lite arbete mellan oss och ska försöka hinna implementera vårat program till på måndag.

Nu ska jag iväg på fredagsspinningen, men det känns sådär eftersom jag inte fått något vettigt gjort idag. Måste plugga i helgen!

Valborg

Efter att ha haft föreläsningar fram till kl 17.00 i onsdags lämnade jag, Eleonore och Tuffs Lund för att spendera valborgsmässoafton hos Eleonores föräldrar i Mellbystrand. Väl där fick jag träffa samtliga i Eleonores familj, dvs far, mor, syster, systers man och deras lilla bebis. Det blev en trevlig kväll där det åts grillat, dracks gott vin och god whisky(Laphroaig är mumma!). Maten var utsökt, grillat ÄR godast! Dit åker jag gärna fler gånger och smörjer kråset :-)

RSS 2.0