Träning?

Det har blivit en dålig start på träningen. Förra veckan tränade jag bara en gång. Denna vecka lär det inte bli så mycket träning heller. Idag tänkte jag springa på kvällen, men det gick bort eftersom jag nyss lämnat blod, dessutom regnar det :-( Imorgon blir det ingen träning heller för då ska vi ha vinprovning efter jobbet :-)
På torsdag blir det träning, men på söndag vet jag inte. På lördag ska jag ju upp och hälsa på Mr Hansson i Ängelholm...

Kräftskiva och studentfest

Det blev ingen kräftskiva på ribban i fredags, det var dåligt väder så vi flyttade inomhus till Calle och Helena. Det var trevligt det också. Ellie och jag hade dock inte med kräftor men däremot färska räkor, mums!

Igår var jag på sittning på LTH, Ärtor && Punch-sittning (Ja det ska vara två &). Det var riktigt kul att få leka student igen. Träffade på gamla kurskamrater, snackade skit, sjöng nollevisan och drack billig öl (15-25kr flaskan). Runt två-slaget rullade jag hemåt med gamla trotjänaren 171:an :-)

Idag är det dock mindre roligt...lite seg i skallen så jag hoppar faktiskt över träningen igen(!) Men jag ska försöka ge mig ut och springa lite senare ikväll.

På jobbet går det bra! Jag har fått fortsatt projektanställning, dvs 4 månader till med klausulen, om inget annat sägs innan avtalet upphör, övergår det i en fast anställning :-) Nice!

I'm alive

Jodå, jag lever fortfarande. Har tröttnat lite på bloggandet, och sen så har jag inte så mycket tid över heller längre. Det mesta av dygnet går åt till att jobba, äta, sova och pilla med Linux :-) Jag kör fortfarande Arch Linux. Var ett tag fundersam på om jag skulle fortsätta då jag inte fick igång skrivaren. Men den fungerar mirakulöst nu. Dock så fungerar inte min scanner i Linux :-( Det finns inga drivrutiner. Så helt windows-fri blir man inte, men nästan :-) Jag börjar tröttna på Windows alla konstigheter nu. Skulle bränna en DVD. Efter tre skivor och två olika bränningsprogram orkade jag inte med Windows misslyckade bränningar (datorn tvärdog under bränningen!) Så då testade jag i Linux...klockrent!

Träningen började igen i tisdags, så nu är vardagen tillbaka på riktigt. Det är träning idag, men jag hoppar över den. Har sån träningsvärk sen i tisdags så jag tror inte jag kommer få ut något av kvällens träning.

Imorgon blir det en liten spontan kräftskivaribban! Det ska bli kul. Man får passa på att njuta av de lilla som finns kvar av sommaren. Fast jag räds inte hösten, den är fin den också.

På lördag ska jag på fest på LTH! Det ska bli riktigt kul. Då ska man trä på sig sin fina rosa overall och bli student igen för en kort stund. Jag saknar faktiskt LTH lite grann. Hade jag vetat hur kul det varit att vara student på en riktig högskola skulle jag sökt dit från början. Örebro universitet är lite som vi närkingar brukar säga; 'inge viiidare'.

I'm alive!

ArchLinux

Ja, jag har som sagt installerat Arch Linux härom veckan. Det tuffar på bra. Än så länge funkar det mesta, även om det tar tid att lära sig allt. Det enda som jag behöver i Linux nu är ett bra verktyg för att hantera bilder och foton i .RAW-format. Jag har installerat digiKam och hoppas på att det är bra. Jag gillar Linux. Det är stabilt och snabbt, men jag tycker fortfarande det hänger efter lite på desktop-sidan, alltså det grafiska. Men Linux har iaf gjort enorma framsteg de senaste åren.
Det vore roligt att köra Linux en längre tid för att kunna jämföra det bättre med Windows. Det är ju lite fusk att jämföra Linux och Windows när jag har typ 15 års erfarenhet av Windows och mindre än ett års sammanlagd erfarenhet av Linux.

På jobbet går det bra! Nästa vecka kommer alla tillbaka från semestern, så då blir det lite mer fart. Det ska bli roligt. Jag lär även få veta snart om jag får fortsatt anställning. Det ska bli spännande!

Förresten, vet ni att min okända idol Patrick Swayze har cancer i bukspottskörteln? Tydligen har han blivit riktigt dålig nu. Och vad jag sett på bilder så verkar han långt ifrån frisk. Jävla skit det där med cancer! Min andra okända idol, Michael J Fox har parkinsons. Rekommenderar för övrigt hans memorarer! Läser just nu hans andra bok, som dock endast finns på engelska nu.

För övrigt så har gamla A-ha släppt ett nytt album. Ni vet dom hade en hit med 'Take on me'. A-ha har för övrigt andra bra låter förutom den. Här har ni en ny låt från det nya albumet:


Back @ work

Ja, det är väl dags att uppdatera bloggen lite. Har blivit väldigt slö på att uppdatera den, den senaste tiden. Jag skyller på sommaren :-) Sen jag bloggade sist har jag nu fått min skärm! Den är riktigt läcker. Riktigt fin bild. Vi har också köpt en trådlös router, så nu är även Eleonore uppkopplad. I övrigt så är det mest vardagslunk. Jag är tillbaka på jobbet sen i måndags. Hade hoppats på att lite folk skulle komma tillbaka från semestern, men icke. Så denna vecka har jag varit själv på jobbet. Rätt tråkigt, men ändå rätt skönt. Förhoppningsvis droppar det in lite folk nästa vecka.

Jag är även fått ett återuppväckt intresse för linux igen. Så jag har installerat en distribution som heter Arch Linux. Det är inte den lättaste att börja med, men den tilltalar mig ändå. Den är väldigt enkel, men samtidigt komplicerad. Man får ett väldigt avskalat operativsystem, där man lägger till den man vill ha allt eftersom. Dvs, från början har man inte ens en fönsterhanterare, det får man installera själv. Tyvärr tar det en jäkla tid att lära sig ett nytt operativsystem, men det är roligt samtidigt. Får se hur länge man håller intresset uppe. Nästa dator får nog bli en Mac. Frågan är egentligen om det ska vara en bärbar eller en stationär.

RSS 2.0