Vår!

Nu i torsdags och fredags har vi haft ett underbart vårväder här i Skåne. Det är nu man gillar att man bor i skåne. Det har varit mellan 10 och 15 grader! Då får man passa på att lyxa lite. I torsdags var jag och Eleonore på La Casita och åt gott. Rekommenderas! Och i fredags var jag och ett gäng från flygprestanda på lilla torgs uteservering och åt mat och drack öl. Riktigt trevligt! Fick även träffa en gammal klasskamrat från gymnasiet, Nina, som fått jobb på flygprestanda. Jag tror det var 12 år sen jag senast såg henne(!)

Idag har det varit 'lugnt', ja, jag har inte gjort många knop, men jag blev sittandes ett par timmar med jobbdatorn. Jag hade nämligen tänkt installera Arch Linux på jobbdatorn. Tyvärr så strulade det en massa pga. av en felaktig installationsimage...typiskt. Men när väl det var löst så gick det bättre. Så nu har jag även Arch på jobbdatorn. Allt är dock inte färdigkonfigurerat ännu, men det kommer. Arch är inte den absolut enklaste disten, men väldigt lärorik!

Löprunda

Blev tyvärr ingen fredagsrunda, och inte heller någon långrunda. Det blev en 5km runda. Första 4km i 10km/h och sista kilometern i 12km/h. Riktigt nice!
Helgen var lugn och trevlig. I fredags blev det soffhäng hos Samme, vi lagade prosciuttoinlindad kycklingfilé och kollade på film. Maten blev mycket lyckad!
I lördags var det tänkt att jag skulle på brasiliansk fest som min gamla Capoeiragrupp anordnat. Dock så tappade jag helt sugen under lördagen och var mer intresserad av att se melodifestivalen och slappa lite. Vi bjöd över Samme och Carro som även de hellre slappade framför melodifestivalen. Idag var det lugnt, sovmorgon och en lång promenad genom Malmö i det fina vårvädret. Jag gillar skåne :-)

5km

Idag blev det en liten löptur. Gick hyggligt bra, 5km med snitt 10km/h. Tänkte försöka på mig 8km till helgen. Hoppas även på en lite sväng på fredag. Fredagsträning är riktigt trevligt. Bara det inte blir för sent in på kvällen. Man är så skönt avslappnad efter träningen och helgen känns mycket mer välkomnande då. Nä nu är det dags för sängen!

7km

Det tar sig, som pyromanen sa. Idag blev det 7km på löparbandet. Dock så fick jag lite känningar i vänster knä, men de gick att hålla i schack tills passet var över. Konditionsmässigt gick det bättre. Vänsterknäet är det största orosmomentet inför broloppet. Får jag ont i knäet då blir det jobbigt...
Jag fick också äran att inviga mina nya löpartights. Jag var förbi löplabbet i lördags och shoppade lite. Det blev ett par med hela ben. Lite varma inomhus, men de kan nog vara sköna utomhus sen när det blir lite varmare ute.

Löpning och hemresa

Ikväll blev det en tur på löpbandet. Denna gång gick det bättre! 5km på 31 minuter och snitt 0.7% lutning :-) Nu gäller det bara att hålla igång så man inte tappar fart. Mitt mål är att ha tre pass i veckan, två korta och ett lite längre. Än så länge har det bara varit 1-2 pass i veckan...illa.
Jag måste också inhandla ett par ordentliga löpartights. Att springa i fillingar och lösa träningsbyxor kommer nog vara mindre skönt vid längre sträckor. Får se om jag orkar ta mig iväg till löplabbet i helgen och kolla lite.

Helgen var riktig trevlig! Jag flög som sagt upp i fredags. Planet var av mindre typ och med propellrar! Det tar enligt spec 30-35 personer. Flygplansintresserade kan notera att det var ett SAAB 340. Vi var fem personer plus flygvärdinnan, från Köpenhamn. Planet mellanlandade också i Linköping innan det fortsatte mot metropolen Örebro. Jag var dock den enda som fortsatte till Örebro. Lite lyxigt att åka ensam i planet, ja förutom flygvärdinnan då. Helgen bjöd på, förutom familjemys, ett releaseparty med Motherlode på O'learys i Örebro. Där fick jag träffa en del gamla jobbarkompisar från Mondi. Det var riktigt trevligt!
På måndagen satte jag av hemåt mot Malmö, vädret var sådär, det snöade en del så jag anade det värsta. Jag skulle ju göra ett byte i Mjölby till X2000 och tåget mot Mjölby var givetvis försenat. Som tur var, var också X2000-tåget det också. Resan gick bra när jag väl var på tåget. Jag var hemma strax efter 21.00 i ett snöfritt Malmö. Det är nu på våren man är glad att man bor i skåne :-)


RSS 2.0