Ny säng!

Igår var jag och Eleonore och tittade på sängar på Sova. Eller rättare sagt på Tempursängar. Sova har ett erbjudande nu på en dubbelsäng från Tempur, ca 30% rabatt. Vi funderade en kort stund sen beslutade vi oss för att nappa på erbjudandet! Ett impulsköp måste jag säga, men jag tror inte vi kommer att bli besvikna. Ska bli skönt att äntligen få sova i en vettig säng.


Måndag

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 82,6 kg (-0,3kg)
Fett: 22,8 % (-0,1%)

Tja...det händer inte sådär jättemycket. Skönt att se jag inte gått upp i alla fall. Atkinsdieten går bra, jag har dragit ner ordentligt på kolhydrater. Jag äter massor av ägg, grädde, fisk, kött och kyckling med tillbehör som coleslaw, blomkål, broccoli och sparris. Nu måste jag bara dra ner på alkoholen också...vilket kan bli svårt då vi går mot en period av många, "sociala arrangemang", även kallat fester. Jag har även fått en ny last...jordnötssmör! Grymt gott! Som tur är det inte såå mycket kolhydrater, fast egentligen för mycket. 14-16g kolhydrater per 100g. Men man äter oftast inga mängder. Kyckling i jordnötssås är grymt gott!

Update

Värst vad slö jag är på att blogga :-) Har dock inte hänt så mycket denna vecka. Eleonore och jag var och tittade på en dubbelsäng, vi fick ett pris på ca 30 000kr, låter väl rimligt!? Nja, lite i överkant om jag själv får säga det. Vi ska kika lite på IKEA också. Kanske får köpa arméns gamla våningssängar, sov alltid bra i dem (kanske kan ha att göra med att man då var utmattad när man gick och la sig iofs....).

Har avverkat lite filmer i veckan:
Sunshine - 5/10
He's just not that into you - 7/10
S. Darko - 3/10
Twilight - 6/10

Avslutar inlägget med en låt ur filmen Requiem for a dream, speciell film, men bra musik (varför slutade jag spela piano som liten?).Invägning

Alltså...Atkins fungerar nog rätt bra! Eller så är det bara vatten jag förlorat igen :-) Känns bra att jag gått ner trots lite syndande i helgen. Känns konstigt att man går ner i vikt när man äter omelett med grädde i till frukost! Men gott är det. Fast det blir snabbt långrandigt. Måste komma på någon annan slags frukost. Grönsaker, Keso, Skinka och Cream Cheese är ju heta kandidater.

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 82,9 kg (-0,5kg)
Fett: 22,9 % (-0,4%)

Bläckfisk

Jag köpte frysta bläckfiskfiléer på Netto förra veckan, trodde jag skulle gilla det, men icke. Konsistensen är jätteläskig, usch! Inte min grej. Som tur var var de inte allt för dyra, för jag lär slänga resten. Ikväll är det invägning och jag tror inte vikten pekar åt rätt håll. Blev lite för mycket alkohol och kolhydrater i helgen. Aj aj! Jag måste skärpa till mig!

Äntligen!

Idag var jag på min examenshögtid. Det var skönt att få en "officiell" avslutning på utbildningen. Jag har trivts förvånandsvärt bra med att plugga på LTH och jag har lärt mig massor! Delvis känns det tråkigt att sluta plugga, för det finns så mycket mer jag vill lära mig, men å andra sidan är det väl ändå dags att se världen :-)

Som jag nämnde i mitt förra inlägg har jag jobb på gång, jag har förvisso inte skrivit kontrakt ännu, men det är hyffsat klart att jag kommer jobba på Smart refill över sommaren i ett projekt som involverar SMS. Det ska bli mycket intressant och jag är väldigt taggad!


Jobb!

Äntligen! Nu har jag jobb på gång. Inga avtal är skrivna ännu, men innan utgången av maj borde det vara klart. Det gäller en projektanställning som javautvecklare på ett företag i Helsingborg. Projektet verkar mycket intressant och har faktiskt med SMS att göra :-) Så bra att jag jobbade med SMS på exjobbet då!

Atkins

Det har varit lite dålig med uppdatering kring min vikt. Jag bävade lite idag för att att väga mig. Förra veckan var fullspäckad med sockerrik hotellfrukost. Gott! Men inte alls nyttigt. Det fanns till och med munkar och belgiska våfflor till frukost(!) Men vikten ser faktiskt rätt bra ut med tanke på vad jag vräkt i mig. Dessutom har jag inte tränat något heller. Fast man gick rätt mycket i Rom. Så här ser det ut:

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 83,4 kg (+0,3kg)
Fett: 23,3 % (+0,1%)

Jag köpte en en bok när jag var upp till Mellbystrand senast. En bok om atkinsdieten. Efter ha läst drygt halva boken och även läst om LCHF(Low Carb High Fat) på nätet så verkar dieten mycket intressant. Den handlar om att begränsa kolhydratintaget. Genom att göra det får inte kroppen sitt förhandsval av bränsle, kolhydrater(glukos), och måste då ta av fettet. Det känns lite paradoxalt att äta massor av fett och protein när man ska gå ner i vikt. Men resonemanget är rätt logiskt. Jag tror stenhårt på att det funkar. Dessutom ska dieten vara bra för diabetiker och folk med hög blodtryck, inte för att jag är den riskzonen, men i alla fall :-) Jag började med dieten i tisdags morse. Vi får se på måndag om jag gått ner ytterligare. Tydligen ska man går ner rätt fort så fort kroppen ställt in sig på att förbränna fett istället för kolhydrater.

Viva Italia!

Har varit lite slött med bloggning den senaste tiden, men å andra sidan har jag inte haft tid eller lust. Jag och Eleonore var ju i Italien på världspremiären av Änglar och Demoner. Det var en mycket trevlig resa. Vi bodde på ett 5-stjärnigt lyxhotell och åt lyxig frukost! Vi fick se mycket av Rom; Colloseum, Spanska Trappan, Fontana Di Trevi, Piazza Popolo, Piazza Navona, St Peters Torg, Sixtinska kapellet mm. Dessutom vi fick se Tom Hanks, Ron Howard, Ewan McGregor och Dan Brown. Så summa summarum, vi har haft en sjukt trevlig semester, och den har nästintill varit gratis, vilket heller inte är fel. Mer om resan har Eleonore skrivit på resedagboken.

Mitt intryck av Rom; Folk kör bil som galningar. Man kör små små små bilar eller scootrar, kör man inte en liten bil så kör man en fet Mercedes. Det finns massor av fina kyrkor, skulpturer, målningar, fontäner, torg mm. att titta på. Vädret är trevligt. Italienarna är trevliga. Maten är god. Dyrt att äta ute, men matvaruaffärerna har hyggliga priser (som i Sverige).

Hemma

Åter i Sverige...gud vad kallt det är här! Planet blev försenat och vi landade strax innan 00.00 på onsdagkvällen. Nu är det sovdags...återkommer med mer info om resan. Kan väl säga att det har varit mycket trevligt!
RSS 2.0