Windows XP

Suck! Installationen av XP blev inte så bra. Trasslade som attans, slutade med att datorn inte startade alls(!) Så nu har jag installerat XP igen. Nu verkar det fungera bra. *peppar peppar*. Har dock inte startat om datorn, så man vet aldrig.

Idag var jag på Farad, F-sektionens arbetsmarknadsdag på LTH. Det var typ två företag som var intressanta. Mässan är ganska liten. Intressant var dock LTHs CV-granskning. Jag fick knappt någon kommentar alls på min, de tyckte att den var jättebra. Känns ju skönt, men den har ju inte genererat något jobb än dock...
Det har varit dåligt med jobbansökningar överlag men imorgon ska jag dra iväg några nya. Håll tummar å tår!

Nu ska jag strax iväg på träning, det börjar bli lite mycket nu...ska bli skönt när Renata kommer tillbaka, då ska jag nog ta lite semester från träningen, en vecka eller så. På dagarna är det lugnt som attan, men på kvällarna är det fullt upp, det borde vara tvärtom. Man blir inte så social när man inte är hemma om kvällarna.

Till helgen kommer Captain Morgan...


Invägning

Jag har gjort det igen, gått ner i vikt trots massor av god mat och alkohol. Men det är inte så stor nedgång. Skönt att jag ligger kvar på samma vikt i alla fall. I helgen var jag och Eleonore och hälsade på i Mellbystrand, där bjöds det på massor av god mat och dryck i vanlig ordning. Jag tror jag åt min första mat-fondue :-)

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 84,7 kg (-0,3kg)
Fett: 24,3 % (-0,2%)

Idag har jag roat mig med att installera Windows XP. Jag har kört Windows Vista tidigare. Men Vista fungerar inte så bra med utveckling av programvara för mobiltelefoner. Dvs. JavaME-utveckling medelst Sony Ericssons SDK. Egentligen vore det intressant att köra bara Linux, men just nu måste jag ha Windows för JavaME-utveckling. Det är drygt att installera om Windows. Installationen går iofs ganska snabbt, det är alla program man måste ha för att kunna göra något vettigt. Det tar evigheter att installera.

Linux

Sitter och pillar med Linux nu, närmare bestämt Ubuntu. Linux har blivit ett riktigt bra operativsystem. Snygg, snabbt och stabilt. Att det dessutom är gratis är ju inte heller fel. Jag har många gånger försökt gå över helt till Linux men har alltid gått tillbaka till Windows av slöhetsskäl. Windows kan jag riktigt bra, jag är van vid dess beteende och kan hantera det. Det bästa är att helt ta bort Windows och tvinga sig att använda Linux. Då lär man sig fortast. Jag tror övergången skulle fungera bra för mig, jag har i princip slutat använda Office-paketet. Dokument skriver jag i Latex. Då får man det snyggt och fint i .pdf på en gång. Kalkylprogram var år och dar sedan jag använde. Behövs det finns ju Open office.

Men men, hursomhelst så jag har en extra dator jag kör linux på nu. En slö gammal häck med 1GB minne och en AMD XP 2000+ processor. Det går förvånandsvärt fort måste jag säga. Jag har länge varit sugen på att ha en hemmaserver och den här skulle ju faktiskt passa alldeles ypperligt. Det är bara en större hårddisk jag behöver å sen ställa datorn någonstans där den varken syns eller hörs :-) Nackdelen är att jag då kommer ha två datorer igång -> dyr elräkning.

Förresten, reklamen som ni ser på bloggen är inte min. Så jag tjänar tyvärr inga pengar på det. Det är blogg.se som gör det. Jag ser dock inte reklamen eftersom jag använder Firefox med ett plugin som tar bort all jobbig reklam :-)

(Tr)ams

Igår kväll tänkte jag att jag skulle gå upp tidigt idag (typ 07.00), ta en promenad, bli lite pigg och handla mjölk till morgonkaffet. Låter ju trevligt. Men nä, jag la mig alldeles för sent. Gick upp vid 09.00. Halvt yrvaken började jag göra fukost (gröt). Tyvärr så blev den lugna starten på dagen kortvarig. 09.20 piper min mobil om att jag visst har ett möte på arbetsförmdelingen kl 09.30. Basinfo för nyanmälda. Fort som f*n slänger jag på mig kläder, tar gröten av spisen och cyklar iväg mot ams. Väl framme, 09.33, står det några och väntar utanför lokalen. Nice! Jag är i tid. Men...det händer inget. Det visar sig att det är felbokat...weee! Gud vad kul! (Tänk om jag gått upp tidigt och tagit en promenad, då hade jag fått äta frukost i lugn och ro och sluppit stressa) Vi pratar med någon där och bokar om tiden. Jag pratar med henne om vad det här infomötet handlar om. Hon säger att det mest är saker jag redan känner till. Jag frågar även henne om CV-granskningen de har på torsdagar. Även här får hon det att låta som att det vore ointressant för mig att gå på. Mitt intryck är att ams har få resurser för att hjälpa arbetslösa högutbildade att hitta jobb. Vi behöver kanske en ny arbetsfömedling? För akademiker.

Invägning

Inga stora förändringar, men väl åt rätt håll igen. Alkohol är INTE bra när man ska gå ner i vikt. Men å andra sidan har jag inte räknat kalorier heller så duktigt. Summa summarum, vikten har jag inga problem med att hålla, det svåra är att gå ner i vikt. När man ligger på ett kaloriunderskott så blir man ju automagiskt hungrig hela tiden...å det är inte roligt.

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 85,0 kg (-0,5kg)
Fett: 24,5 % (-0,2%)

Dagen har varit lugn, inga jobb sökta. Det börjar tunna ut bland jobben, i alla fall i Skåne. Än så länge har jag ingen lust att söka mig till andra orter. Jag trivs bra i Malmö och det borde inte finnas någon vinst i att söka till andra orter så länge det inte gäller Göteborg eller Stockholm förstås.

Idag lyckades jag implementera Trivium, den har faktiskt en sjukt enkel design, det vara bra lite troll som gick i koden :-)  Den är redan rätt optimerad. Snabbare än Grain-128. Men jag ska försöka pilla lite till. Det är själv optimeringen som är rolig. Att jaga millisekunder.

Update

Nä, det har var dålig uppdatering av bloggen. Det är dags att ändra på det. Jag har varit "ledig" i två veckor nu. Tiden går fort! Men trots ledigheten så har jag inte känt mig speciellt arbetslös. Jag tror det här blir första veckan som kommer bli någotsånär lugn.

Jag började lite smått förra veckan att implementera Trivium i Java. Trots den enkla designen så är den ändå lite bökig att implementera. Det som trasslar till det mest är att den är bit-baserad. Dvs, man måste bryta bytes mitt i och skifta bitar till höger och vänster. Men jag börjar få ordning på den, tror jag :-)

I övrigt har jag upptäckt att mobiltelefonvärlden är en intressant värld. Det vore riktigt kul att få jobba med mobiltelefonutveckling! Igår visade SonyEricsson upp sin iPhone-dödare, Idou. Den verkar riktigt spännande! Dock släpps den inte än. Jag känner att det börjar bli dags att byta upp mig från min gamla häst SE-k750i.

Ikväll är det invägning i vanlig ordning. Det ska bli intressant att se vad vikten kommer att bli. Jag har varit dålig på att räkna kalorier den senaste tiden. Förhoppningsvis ligger jag kvar på samma vikt som förra veckan. Det blev ju en del alkohol även denna helg. Jag har dessutom sträckt mig i ryggen vilket gjort att jag inte kunnat träna fullt ut.

Invägning

Ja, detta var väl väntat, men ändå inte så farligt. Det är fortfarande långt kvar till 30 :-)

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 85,6 kg (+0,6kg)
Fett: 24,7 % (+0,4%)

Idag hämtade jag exjobbet! Alltså det tryckta :-) Det är jättefint, känns lite speciellt att se det tryckt. Nu väntar jag bara på att alla uppgifter skall komma in överallt så man får sitt fina examensbevis!

Arbetslös?

Bara för att man är arbetslös innebär det inte att man är arbetslös :-) Dagarna tycks fyllas ganska bra ändå. Idag har det varit styrelsemöte, träning, lite socialisering medelst fika samt lite allmänt småfix. Framöver kommer jag även hålla i Capoeiraträningen då vår tränare drar till Brasilien och bättrar på brännan (och träffar sin familj...duh).

Helgen har i övrigt varit mycket trevlig med festligheter tre dagar i rad. Först ut i torsdags var det Edguy på KB i Malmö. Trevlig konsert! Bra drag och bra publik. I fredags hade vi afterwork på Tactel, men kvällen avslutades (sent) på Emirs 30-års/examensfest. Lördagen var jag utomlands (i Danmark) och firade Jeppe som blir läkare efter alldeles för många års studier (tror det är 6,5 år). Det har alltså varit dålig koll på kaloriintaget i helgen, men det har varit fester jag inte kunnat undgått.


Ledig på obestämd tid

Idag ökade jag på arbetslöshetsstatistiken (vilket krångligt ord), jag anmälde mig nämligen till arbetsförmedlingen. Tyvärr kom ju finanskrisen lagom till att jag tog examen vilket gjorde att Tactel inte kunde anställa någon. Känns tråkigt eftersom det verkar vara en riktigt bra arbetsgivare. Jag har dock stora förhoppningar jobb inom en snar framtid. IT-branschen är nog en av de bättre branscherna att befinna sig i just nu jämfört med IT-kraschen strax efter millenieskiftet.

På ett sätt ska det bli ganska skönt med lite "ledighet". Dels för att man pluggat ganska mycket och dels för att jag har lite projekt hemma som jag kan göra om dagarna. Först ut tänkte jag implementera krypteringsalgoritmen Trivium i Java. Sen finns det massor av andra saker att göra, t.ex. öka på mina rostiga kunskaper i C/C++, lära mig C#, vidareutveckla SMS-krypteringsprogrammet osv. Sen så tränar jag tre gånger i veckan samt är med i styrelsen för träningen. Så...jag har inga problem att hålla mig sysselsatt.

Imorgon ska jag på hårdrockskonsert! Edguy kommer till Malmö. Hård tysk metal! Tyvärr kommer jag få gå själv dit eftersom min vapendragare Sanna bangade ur. Men men, jag är omgiven av hårdrockare på konserten, så jag är i gott sällskap :-)

Invägning

Jag vet inte riktigt hur det gick till, men jag är nöjd i alla fall...med tanke på hur mycket onyttig mat och alkohol helgen bjöd på så måste jag säga att det är riktigt bra resultat. Vikten borde vända upp snart med tanke på att kommande helger innehåller en del fester som inte går att undvika :-)

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 84,8 kg (-1,4kg)
Fett: 24,3 % (-0,9%)

Nybakad civilingenjör

I helgen kom mina kära föräldrar ner för att hälsa på mig och närvara vid min och Emirs presentation av examensarbetet. Presentationen gick bra och vi är godkända. Egentligen är inte rapporten officiellt godkänd, men det är bara lite formaliteter innan den godkänns. Så inofficiellt är jag nu civilingenjör! Känns bra! Det här är något jag aldrig skulle trott om någon sagt det till mig för 5 år sen.

Helgen har varit jättetrevlig med mor och far och besök av fam. Holmberg som hälsade på och grattade mig i lördags. Jag stod för maten och bjöd på quesadilla, dubbelmarinerad oxfilé med potatisgratäng och marängsviss. Vi provsmakade också mina presenter jag fått från Eleonore, Möet & Chandon Rosé samt Mackmyra! Tack älskling! Presenterna var superbra! Av mina kära föräldrar fick jag slipsnål och manchettknappar signerat Kalevala. De är jättefina! Jag har också fått blommor från mina bröder, min farbror och fam. Holmberg. Tack alla! Det har varit en jättetrevlig helg!

Recept:
Per Morbergs grymma lasagne bolognese
Dubbelmarinerad oxfilé

RSS 2.0