Framsteg!

Idag gjorde vi ännu ett framsteg i exjobbet. Som jag tidigare nämnt i bloggen så har vi implementerat Grain v1. Idag lyckades vi optimera den ordentligt! Från att ha tagit ~1600 ms att kryptera 1MB data, tar det nu endast  ~60 ms! Inte för att det spelar någon praktiskt roll för vår egen del, då vi krypterar så små mängder data, men det känns ändå bra :-)

Har shoppat!

Idag tog jag en sväng till MQ efter exjobbet och kollade in min jacka jag tänkt köpa. Men dom hade den inte i varken rätt storlek eller färg. Så jag tog en sväng till H&M för att kolla lite. Där hittade jag en jättefin rock, som det dessutom var 20% rabatt på! Efter lite konsulterande med Eleonore så köpte jag den. Endast 798kr! Visst är den fin?


500

Ikväll var jag och Eleonore på "test-repetition" av 500. Det är en show av skåningarna Anders och Johan som har haft Hipp hipp på tv. Det var riktigt kul! Vi gick tillsammans med Emir och hans flickvän plus två andra vänner. De handlade om historia och historiska personer. Rekommenderas! Mycket skratt blev det :-)

Idag gjorde vi framsteg exjobbet! Jag har implementerat en krypteringsalgoritm vid namn Grain v1. Den är utvecklad av vår handledare och examinator på skolan. Den är hittills oknäckt och det är lite kul att använda sig av en algoritm som är utvecklad vid LTH.

Produktfotografering

Igår testade jag en nyinköpt öl(på en torsdag!), den var riktigt god och mycket alkoholstark(9,4%), men inte så pass att det blev för mycket. Innan jag drack den var jag dock tvungen att fotografera den. Måste testa lite produktfotografering. Jag är ingen expert på det, men det kan vara kul att lära sig hur man gör....hur man nu gör... :-) Hyfsad blev den i alla fall, tycker jag.


Sophie Zelmani

Igår var jag och Eleonore på Sophie Zelmanis konsert i konserhuset i Malmö. Det var en riktigt mysig och bra konsert! Det är lite speciellt att gå på en konsert där man sitter still och bara lyssnar. Två extranummer blev det och ingen ville att hon skulle sluta spela. En lyckad konsert som får högsta betyg! Vill gärna se henne fler gånger. Bilderna nedan är för övrigt tagna av mig med Eleonores kamera.

Edit: Fler bilder
Perspektiv

I vårat exjobb så använder vi Diffie-Hellman protokollet för nyckelutbyte, i en del av protokollet säger de att man ska använda ett stort primtal. Ett primtal, är för den som inte vet, ett tal som endast är delbart med 1 och sig självt. För att ger lite perspektiv på vad som menas med stort tänkte jag ger er vårt :-)

1552518092300708935130918131258481755631334049434514313202 3511949029662399491021072586694538765916424429100076802888 6422915080371891804634263272761303128298374438082089019628 8509170691316593175367469551763119843371637221007210577919

Det är inte flera tal ni ser, bara ett, med radbryten för att få plats...

Trelleborg...

Skånska är inte alltid lätt att förstå...Dags för ny jacka?

Idag var jag och Ellie till Nova Lund och kollade runt lite. Jag är sugen på en ny vinterjacka, och jag vill gärna ha något elegant och fint. Efter att kollat runt bland diverse butiker fastnade jag för en jacka på MQ. Den är jättefin och lite dyr egentligen, men jag hittade den 600kr billigare på nätet så det blir nog en beställning. Så här ser den ut:

Vad tycks?


Fredag!

Äntligen fredag! En av de bättre dagarna i veckan, speciellt om tagit ledigt just den dagen :-) Idag var jag och testade lunchen på Southern kitchen café i Malmö. En amerikansk restaurang. Bra priser och bra mat! Sen ligger det precis där jag bor vilket är trevligt. Ev. ska Ellie och jag dit på söndag och testa brunchen. Kul med en restaurang med amerikanskt atmosfär. Saknar USA, det var trevligt där. Chicago åker jag gärna tillbaka till flera gånger!

Ikväll är det inflyttningsfest på Tactel. De flyttade till nya lokaler i somras och de inviger dem idag. Anställda och kunder är inbjudna till festen. Det kommer bjudas på underhållning, mat och dryck. Det ska bli trevligt att mingla runt lite och träffa folk.

Fredagsrock!


Rosenrot

Har börjat knapra lite rosenrot. Köpte det häromveckan på vinst och förlust. Har läst mycket om det och det verkar vara ett intressant "kosttillskott". I måndags var jag sjukt trött, så trött att jag till och med hoppade över Capoeiran. Men igår och idag har jag knaprat rosenrot och känner mig mycket piggare. Sen kan jag inte svara på om det är en placeboeffekt eller inte. Men en effekt är det i alla fall.

Sen var jag och shoppade ett annat kosttillskott idag också. Protein. 159kr för 1kg. Tycker det är bra att ha när man slarvar med maten, eller har bråttom. Bättre att få i sig protein än ingenting.

Vi har kommit igång ordentligt på exjobbet. Nu börjar man inse att det är en del att göra. Speciellt när man inte jobbat med J2ME tidigare, eller på svenska, mjukvaruutveckling för mobiltelefoner.

Bloggtorka

Har varit lite seg att uppdatera bloggen, men här kommer en kort uppdatering. Förra veckan testade jag brasiliansk aerobics. Det var mycket trevligt. Dock så infaller den innan Capoeiran vilket resulterar i ett pass på sammanlagt 2,5 timmar. Känns lite väl mycket. Dessutom kostar det 700kr per termin, så jag hoppar det så länge. Får se om jag testar det till våren.

Vi har även haft ett litet genombrott i exjobbet. Vi har lyckats, med emulerade telefoner, att genomföra ett Diffie-Hellman nyckelutbyte :-) Så nu kodar vi för fullt! Det är mycket att göra.

I helgen var jag och besökte metropolen Åbytorp och hälsade på familj och vänner. Ett kort intensivt besök, men trevligt. Passade på att ta med mig en gammal dator som jag tänkte ha Linux på och köra som server. Ska bli kul att leka lite :-)


Malmö by dawn

I shave like a real man ;-)

Den 25 april 2008 rakade jag mig första gången med en enbladshyvel. Det var en intressant upplevelse. De första gångerna liknade jag något som kan ha setts ur en skräckfilm, dvs jag fick många små små skärsår. Och det blev inte helt babylent heller som jag ville ha.
Nu, ca 5 månader efter första gången, måste jag säga att jag börjar få in snitsen med hyveln. Visst, det tar tid att raka sig, men det blir riktigt fint, och nu för tiden är det sällan jag får skärsår. Dessutom håller bladen väldigt länge. Jag köpte 20 blad då och nu har jag 4 kvar. Nu rakar jag mig inte varje dag, men i alla fall ett par gånger i veckan. De håller längre än de gamla Mach3-bladen, sen så är de ju mycket billigare! 49kr för 10st. Hur som helst så rekommenderar jag starkt att använda enbladshyvel och gärna tillsammans med en ordentlig rakborste. Det finns bara ett coolare sätt att raka sig på och det är med rakkniv eller som det kallas på engelska, 'cut throat razor' :-)

Resultat...

...nu är ni nyfikna va? Eller så har ni redan tjuvkikat på hemsidan. Jag är nöjd med resultatet. Vi kom inte sist...men vi kom inte först heller. Plats 20 av 37 i Lund och plats 79 av 149 i norden. Mitt mål var att inte komma sist, så det blev ju uppfyllt. Det var en kul upplevelse och jag är glad att jag tackade ja till tävlingen.

Programmeringstävling

Hmm, en kompis frågade mig idag om jag ville vara med i en programmeringstävling nu på lördag eftersom hans kompis hade bangat av någon anledning. Första tanken var ett blankt nej, men efter lite funderande så verkade det ganska roligt. Så det slutade med att jag sa ja. Så nu på lördag mellan 11.00-16.00 ska jag på programmeringstävling i Lund på LTH.

Det är en nordiskt tävling där lag från Danmark, Norge, Island och Finland är med. Bara från LTH är 33 lag anmälda. Vårat lag heter "Smooth operators". Här hittar ni tävlingens hemsida. Nu får ni hålla tummarna!

Uppdatering exjobb

Tänkte uppdatera nyfikna läsare hur det går med exjobbet. Givetvis går det framåt, vi är klara med designfasen av protokollet. Därmed inte sagt att vi inte behöver gå tillbaka och revidera det, vilket är ganska troligt. Hur som helst så är vi igång och programmerar. Emir koncentrerar sig på att få till en grundapplikation som kan köras på telefonen, medan jag koncentrerar mig på att implementera hanteringen av protokollet.

Här sitter vi och gör magi :-)

RSS 2.0