Födelsedagen

Jahapp, då är födelsedagen strax över. Hur var den då? Tja...som vanligt :-) Fick en bok av Emir på jobbet, en fotobok med bilder till inspiration. Tackar Emir! Sen har det regnat in lite gratulationer via facebook, SMS och bloggkommentarer, tackar så mycket! På kvällen var det lugnt, jag såg Låt den rätte komma in, svensk vampyrfilm, helt ok! Rekommenderas!

Efter filmen begav jag mig bort till Chokladfabriken i Malmö för att uppträda med Estilo Faixa. Vi hade en liten show där med Samba och Capoeira. Showen arrangeras i samband med en kampanj som pågår nu mot rasism och för mångfald riktat mot gymnasieungdomar. Det märktes att det var ungdomar...innan showen när vi var backstage var där också ett gäng snorungar. Under tiden tjejerna övade på sin dans var de tvunga att skratta åt dem hela tiden. Suck! Kan man inte visa de som ska uppträda lite respekt!? Men men, jag har väl blivit gammal och gaggig ;-)

Hur som helst gick showen bra tyckte jag, det är alltid nervöst att uppträda. Efter showen, strax innan jag skulle hem, sjöng mina snälla vänner för mig, på fyra olika språk! Hihi, det var lite kul. Det var svenska, danska, portugisiska och polska :-)


Dan före dopparedan

Imorgon fyller jag år! Inget märkvärdigt egentligen. Då är man ett år äldre och ett år visare...så klart! ;-) Fick en present på Capoeiran av Calle och Helena, det var snällt av dom. Men det får ju inte öppnas förrän imorgon. Vad spännande, nu väntar presenten på nattduksbordet :-)

Dags att börja julpynta snart också, har sett en del som tjuvstartat redan. Mysigt med jul, jag tjuvstartar gärna :-P

Vila i fred Bertil

Det var ju väntat, men det är aldrig roligt att få besked att någon gått bort. Idag gick min käre vän och vice värd Bertil bort, 83 år gammal. Han var en trevlig och skojfrisk man, väldigt ungdomlig i sinnet trots sin höga ålder, sånt uppskattar jag. Jag lärde känna honom för ca 1,5 år sen när jag anmälde mig som frivillig allt-i-allo i bostadsrättsföreningen. Ett beslut jag inte ångrar en sekund. Tidiga lördagsmorgnar har vi arbetat i gården, klippt häckar och donat. Efteråt har vi suttit ner en stund, druckit öl, ätit korv och pratat om allt mellan himmel och jord. De tidiga lördagarmorgnarna kommer förvisso fortsätta men utan Bertil, och det är precis det som han önskade.

Vila i fred Bertil...

Styrelseutbildning

Hade tänkt träna ikväll men fick ett SMS från Jessica som påminde mig om att vi har styrelseutbildning ikväll...oops! Hade helt glömt bort det. Så går det när man inte lägger in saker i kalendern. Det är en intressant utbildning, och man märker snabbt att de flesta föreningar lider av samma brister. Föreläsaren är otroligt kompentent och har lång erfarenhet av föreningar. Detta var del två och sista delen av utbildningen, så nu har jag ett fint diplom :-)

För övrigt har jag hittat en intressant blogg och mailinglista, kryptoblog och Crypto-Gram Newsletter. Men det är nog bara jag som är intresserad av det. Nördigt, men intressant.

Bloggtorka

Har varit lite allmänt seg och uttråkad, så därför har det inte varit något blogginlägg på länge.  Hur som helst har det inte hänt så mycket. Eleonore åkte iväg idag till Stockholm för att imorgon dra vidare mot Thailand i 2,5 vecka...fuskis! Men det är hon värd, hon hade ju ingen semester i somras. Annars så är väl det mest intressanta som hänt nu, att vi implementerat Grain-128 också, på exjobbet :-)

Gjutjärn rockar

Invigde min nya gjutjärnsgryta idag med att göra en smaskig köttfärssås. Gjutjärn är grymt....tungt ;-) men bra! Behandlar man en gjutjärnspanna på ett korrekt sätt släpper maten lika bra som i en teflon.

Just det, för den som inte vet så var jag och Eleonore förbi närke för att närvara vid min brorsdotters dop. Då tog vi en sväng förbi Skepphult på vägen upp. Mycket trevligt ställe! Bra priser och massor av prylar att dregla över. Inhandlade en 3L gryta, förkläde och grytlappar, allt i svart med skeppshulttryck. Nu måste jag bara utöka min köksutrustning med metallredskap, plastredskapen slits ganska mycket i gjutjärn.

Fullspäckad vecka

Arbetsbelastningen går upp och ner. Den här veckan har det varit en del att göra. Förutom exjobb så har det i måndags varit, träning, tisdags, styrelseutbildning, onsdags, träning, torsdags, tvätt, hämta vinterdäck, fota i slottsparken. Imorgon blir det av mot närke, Eleonore och jag åker vi lunchtid. Under vägen stannar vi till i Mellbystrand och Skeppshult. Som sagt så har jag fotat i slottsparken ikväll. Just nu pågår ett ljusspel som kallas :by Light. Det är jättefint! Jag gled runt i drygt en timma och fotograferade.Krypterat SMS

Idag skickades världens första SMS krypterat med Grain v1 :-) Det togs även emot och dekrypterades korrekt...faktiskt.

Var det bättre förr?

Jag har "märkt", eller snarare insett att jag återupptar saker man gjorde förr. T. ex. så rakar jag mig med enbladshyvel och tillhörande rakborste och tvål, något som skulle kunna vara från 60-70-talet. Det tar lite längre tid än en Mach3 men resultatet blir bättre och det är samtidigt mycket billigare.

Jag använder gjutjärnspanna för att jag tröttnat på alla teflon- och titanpannor som inte håller tillräckligt länge. Beläggningen slits och sen blir den kass! Nu har förvisso inte min gjutjärnspanna varit speciellt bra heller på sistone. Så jag sökte lite på nätet och upptäckte att jag tydligen lyckats bli av med den inbrända oljan. Kanske för att gjutjärnspannor inte ska stå i vatten, något som jag gjort ett par gånger, aj aj! Men nu vet jag hur jag ska göra för att få den bra igen :-) Info finns på skeppshults hemsida.

Undrar on det finns fler saker från förr som är bättre än dagens lösningar...?

RSS 2.0