Invägning

Jag vägde mig igår, men Eleonore var över och distraherade mig så jag glömde bort att redovisa vikten. Som vanligt har helgens bravader satt stopp för ytterligare viktminskning...skärpning Torbjörn!

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 83,5 kg (-0,0kg)
Fett: 23,5 % (+0,1%)

En helg att minnas

Helgen var trevlig om än intensiv. Fredagen spenderades mestadels i bilen på väg upp mot Örebro. Därefter på relaxen i Gustavsvik. Riktigt nice! Vi slappade och åkte lite rutschbana och blev 14 år på nytt igen :-) Lördagen spenderades hos mor och far, sen så åkte jag och Emir på en resa genom Kumla och mindes gamla tider. Lördagkväll så var vi på fest i adolfsberg, brunnsparken och tills sist Harrys. En mycket trevlig kväll som blev sen då klockan drog iväg en timme bara så där kl 02.00. Ett stort tack till Taxi Svensson, som ställde upp att köra mitt i natten! Söndagsslapp hos mor och far sen söndagsmat hos Dans trevliga föräldrar med efterrätt och tårta(!)  Därefter hemfärd mot våren och Malmö.

Idag ska Ellie och jag kika på lägenheten hos Stena, hoppas den är fin! Ser fram emot en egen lägenhet samt att bo tillsammans med Eleonore :-) På a-kassefronten går det bra, jag har fått spec. på utbetalningen, så det gick över förväntan fort! Så snart får jag väl jobb eftersom allt trassel med a-kassan är över nu ;-)

Ekonomi

I ett led att spara pengar har jag sagt upp min prenumeration på Sydsvenskan, eller det gjordes redan för en månad sen. Men det var först nu i dagarna som den slutade komma. Känns både skönt och tråkigt. Jag hann sällan läsa så mycket som jag önskade och det blev en jäkla massa tidningar som skulle slängas hela tiden.

Igår var jag och Jessica (kassör Estilo Faixa) på möte med Swedbank angående e-bokföring för idrottsföreningar. Det var ganska intressant, men jag känner att mina ekonomikunskaper är lite rostiga. Så nu har jag blivit sugen på att läsa på lite om bokföring, det skadar aldrig att vara lite allmänbildad :-) Jag ska ju hemåt i helgen tillsammans med Emir och två kompisar till, då tänkte jag ta med mina gamla ekonomiböcker.

Det ska bli kul att åka hem i helgen, tyvärr kommer jag inte hinna träffa La Familia så mycket eftersom resan är en present till Emir, han har pratat mycket om att han ville åka å hälsa på i Närke. Så då fick han den här resan av oss i 30-års present.

Sveriges Ingenjörer

Äntligen har jag var på ett vettigt jobbsökarseminarie! Idag var jag på ett seminarie som Sveriges Ingenjörer tillhandahåller gratis till deras medlemmar. Där fanns endast högutbildade och nivån jämfört med AMS går inte ens att jämföra. Här fanns chefer, entreprenörer, doktorander, forskare och så lilla jag ;-) Seminariet gav kanske inte så många konkreta idéer, men det var ändå intressant att träffa andra högutbildade med x antal års erfarenhet som också sökte jobb, även om inte alla var arbetssökande. Lite skrämmande samtidigt att få veta att det finns högutbildade med lång erfarenhet som konkurrerar med mig om jobb. Fick dock reda på att de stött på problemet med att vara för gammal samt att vara överkvalificerad. De problemen har inte jag, än så länge ;-)

AEA...

Idag har jag varit duktig och anmält mig som blodgivare. Jag var förbi UMAS och lämnade lite blodprover. Om 6 veckor får jag första kallelsen, om de gillar mitt blod vill säga ;-) Jag är inte speciellt förtjust i sprutor, så att lämna blod är lite terapi för mig. Sen gör man en god gärning också, och det är ju inte helt fel.

Annars så är jag rätt sur på AEA. Givetvis måste min ansökan kompletteras. Anledningen är att det finns motstridiga uppgifter. Enligt arbetsgivarintyget jag har, så står det att jag jobbat heltid, men tiderna som är specade är inte heltidstider, eftersom det var ett skiftjobb. Enligt AEA ska det stå 176 timmar varje månad, för det är heltid. Så nu måste jag kontakta min gamla arbetsgivare igen och försöka få ett intyg igen, så jag kan få pengar nån jävla gång det här året! Jag börjar bli trött på att leva på luft...suck!

I brevet jag fick från AEA står det hur jag kan kontakta min handläggare:
"Du kan även ringa mig direkt. Mitt telefonnummer och mina telefontider hittar du längre ner i brevet."
Ja, där ser jag dina telefontider, men inget jävla nummer, kan ni inte göra rätt nån gång AEA? Nu är jag alltså hänvisad till växlen där jag kommer få sitta i kö å vänta å bli bortkopplad, nerkopplad å fan å hans moster!

Invägning

Måndag och invägning i vanlig ordning.

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 83,5 kg (-0,1kg)
Fett: 23,4 % (-0,1%)

Inte bra! Var kanske väntat med tanke på att jag syndat i helgen, godis och vin :-) Min akilleshäl...sen så har jag ätit lite bröd till frukost också. Inte heller bra. Men jag har tröttnat så på gröt...blä! Har dock upptäckt att ägg och bacon funkar bra som frukost. Fett mättar :-) Fast man ska nog vara försiktig med baconet. Nä, skärpning herr Svensson!

Jag supinerar

Låter nästa som jag super va? Om det ändå vore så väl...hehe...nä då, det handlar om att jag springer på ett visst sätt. Jag var ute och sprang i lördags med Helena och Jessica. Riktigt trevligt förutom att jag fick ont i vänster knä. Har även haft lite problem med ont i foten, men det kände jag inte av någonting nu. Hur som helst, så tror jag (ganska säkert) att mina nuvarande löparskor är för pronerare, vilket är mindre bra då jag supinerar. Så nu måste jag införskaffa ett par ordentliga löparskor, fast det lär väl inte ske förrän jag får jobb eller a-kassepengarna börjar rulla in. Känns i alla fall bra att det förmodligen är skorna som gör att jag får ont i knä och fötter.

Ny design!

Det var dags att förnya bloggen lite, den var ju så grå och trist. Funkar ju inte nu när våren har kommit till skåne! Jag är inte den bästa på design, men den blev lite livligare i alla fall.

Idag fick jag en påminnelse på posten om att jag inte betalt min elräkning(!) Mycket märkligt eftersom jag är mycket noga med att betala mina räkningar. Jag kollade överallt men jag kunde inte hitta fakturan, jag tippar på att det är E.ON som slarvat bort den. Jag anmälde mig nyligen till e-faktura och då blev det väl så att de varken skickade pappersfaktura eller e-faktura. Dock så har jag fått nästa faktura via e-faktura så nu ska de väl förhoppningsvis fungera framöver.

Retroglasögon

Jag förstår inte riktigt modet idag med glasögon. Igår var jag på information om jobb i Danmark på AMS. Då hade föreläsaren sådana där gamla glasögon, som nu tydligen blivit inne igen. Se här. De är inte snygga nånstans...

För övrigt känner jag att det är dags att söka jobb i Danmark på riktigt, jag har varit lite slö på den biten men börjar inse nu att mina chanser där är nog högre än i Sverige.

Nä, undrar om man inte skulle ta en promenad till Entré, de premiäröppnar idag!

My precious...

Nya mobilen är grymt fin! Så mycket finare än min gamla (så klart, varför köper man annars en ny?). Den är riktigt snabb i menyerna. Eleonore tyckte den var lite tung, men jag tycker den känns gedigen, välbyggd! Den väger bara 28 gr mer än min k750i, så den är ju inte sååå tung. Nackdelarna är att kameran inte är så bra och sen är knapparna väldigt små, men det funkar för mig som har smala fingrar.

Det jag gillar bäst med telefonen är att man via homescreenen kan se om det kommit några nya mail och även dagens händelser i kalendern. Mycket smidigt, men det förutsätter att man har en internetuppkoppling, antingen via WLAN eller 3G. Idag ringde jag Tele2 och beställde ett surfpaket för 29kr / mån. Då får jag 200MB att surfa för, jag hoppas det räcker. Det återstår att se.


Mobilen har kommit!

Weehaa! Mobilen kom idag! Den är jättefin och förvånansvärt liten, trots att jag visste hur den såg ut i verkligheten. Nu måste jag ändra mitt abonnemang fort som attan eftersom det är dyrt att surfa utan surfpaket...15 kr / MB och jag är redan uppe i 200 kB.

Invägning

Måndag och invägning i vanlig ordning.

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 83,6 kg (-0,8kg)
Fett: 23,5 % (-0,5%)

Ja, det ser ju faktiskt bra ut. Lite för bra med tanke på vad jag stoppat i mig under veckan. Dessutom har jag inte tränat något pga. ryggont, och nu halsont. Vågar man hoppas på under 83 kg nästa vecka? Kanske, helgen som kommer är oplanerad än så länge, förutom brasiliansk kväll på fredag med föreningen. Sen hoppas jag på att halsontet försvinner så jag kan träna på onsdag.

Som sagt så väntar jag nu på min mobil jag köpt. Köpte den av en kille i Göteborg för 2600 kr på blocket. Inget kap, men ganska hyggligt pris. Ca 4100 kr kostar den ny. Vi får se om mobilen leder till ett jobb...den som lever får se. Annars så känns det som om smartphones är lite på intåg, alltså mobiler som liknar en dator mer än en mobiltelefon. Folk klagar generellt på att vi är FÖR tillgängliga (vilket delvis leder till stress) och det kan jag väl hålla med om, men samtidigt ökar vår tröskel för hur mycket information vi klarar av. Var sak har sin mognadsfas.

Jag och Eleonore ska ju på Jeff Dunahm den 11:e april, för den som inte vet vem han är (typ mina föräldar) så kommer här ett smakprov (med svensk text!):


Morr...

Precis när ryggontet börjar släppa så får man ont i halsen istället...suck! Nu har jag varit borta från träningen i över en vecka, det bådar inte gott inför beach -09. Ska pallra mig iväg till apoteket och köpa mig lite halstabletter, gör ju ont varje gång jag sväljer. Annars så sitter jag nu bara och väntar på min nya leksak :-) Nokia E71

Det rullar på

Nu börjar det hända saker...iofs handlar det mest om utgifter, så jag måste nog ha ett jobb snart, eller iaf a-kassa. Jag och Eleonore har bokat resa till London över midsommar, tre nätter. Sen så bokade jag biljetter till Jeff Dunham som kommer till Köpenhamn den 11:e april, dvs påskafton. Och sen har jag även köpt ny mobil! Hittade en i Göteborg för ett bra pris. Den kommer nästa vecka! Fast mobilen är ju en investering för att få jobb...hehe.

Igår kväll åt jag och Eleonore hjortstek! Jättegott! Jag hade fått den i examenspresent av mina kära närkebröder Magnus och Fredrik. Jag har fortfarande kvar en till hjortstek och en älgfilé som jag också fick av dem. Mums! Vi ugnsstekte den till 60 grader. Det var nog lite för lågt, den var ganska blodig, så det är nog ingen fara att köra den till 65. Fast å andra sidan, hellre lite blodig än genomstekt. Den var sjukt mör :-)

Nokia e71

Nu är jag helt insnöad på den där mobilen. Letar på blocket efter en begagnad för ett hyggligt pris. Jag köper nämligen aldrig en mobil knuten till något abonnemang. Nypris ligger på ca 4000kr. De som finns på blocket ligger runt 2500-3000 kr. 3000 kr känns för mycket, 2500 kr vore ett bättre pris. Har för mig att jag köpte min k750i för 2800 kr, ca ½ år gammal, då hade jag kvitton på 5200 kr(!). Den är bra, men skärmen är på tok för liten och ett QWERTY-tangentbord vore inte helt fel om man mailar eller skriver i kalendern.

Invägning

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 84,4 kg (+0,4kg)
Fett: 24,0 % (+0,3%)

Inte så stor ökning som jag trodde. Nu är äntligen helgerna mindre fyllda med sociala aktiviteter = mindre fet mat och alkohol. Så nu kanske viktminskningen kan ta fart igen. Beach 2009 here we come!

Det rör på sig

Igår bestämde jag mig för ny telefon. Redan idag har det börjat röra på sig bland jobben...säger inget mer än så länge :-)

Jag fick svar på en annons på Nokian idag, tyvärr var den såld...attans! Det var ju ett bra pris! Men men, nu har jag mailat nästa säljare, får se om den finns kvar. Jag kan vela (läs: undersöka objektet) hur länge som helst innan jag köper något, men när jag väl har bestämt mig, då vill jag ha det bums!

Nytt jobb?

Jag har nästan bestämt mig för att köpa mig Nokian jag visade i mitt tidigare inlägg. Nokia e71. Nu har jag klämt och känt på den i verkligheten. Byggkvaliteten är riktigt bra! Känns otroligt gedigen. Väldigt rapp och snabb i menysystemet. Sen har jag givetvis googlat den fram och tillbaka och kommit fram till att det är många som tycker att den är riktigt bra! Den ser ganska stor ut på bild, men i verkligheten är den mycket mindre. Extremt platt!

Sen när jag har köpt min telefon kommer jag säkert få ett jobb där man får en jättefin jobbmobil bara för att jag köpt en ny mobil...men det kan det väl vara värt ;-) Jag tänker iofs inte köpa en ny, har sett begagnade för ca 2500 kr. Ny kostar den nästan 4000 kr!

En till mobil

Har hittat en till mobil som kanske kan vara något. Nackdelen är förstås att den är lite väl stor. Det som talar för, är att den har grym batteritid, stor skärm, stort tangentbord och sen så är den riktigt tunn. Nackdelen är förstås att den är i största laget...lite kluven där. Måste nog åka till någon elektronikkedja och pilla lite på den :-) Jämfört med min k750i är den 1,4 cm längre, 1,1 cm bredare och 1 cm smalare(!). Det är väl inte såå farligt?


Tvättid

Idag fick jag en påringning på dörren. Den som ringde på gjorde det rätt så frenetiskt vilket gjorde att jag trodde att det var någon jag kände. Men icke. Det var en kvinna som påminde mig om att jag visst glömt bort tvättiden. Måste man bli så jävla sur för att man råkade glömma bort att man tvättade!? Fyra stackars minuter in i hennes tvättid kom hon och proklamerade att hon minsann ville bli klar i tid, det är ju i alla fall fredag. Ja det är väl klart, men inse att jag glömt tiden och missat att hämta min tvätt...tjurkärring! Med lite ödmjukhet kan man komma långt, men det har hon tydligen inte insett...

(Tr)ams!

Idag var jag hos arbetsförmedlingen. Vi var ca 9-10 personer i ett rum och diskuterade hur vill skulle få jobb. Det var de sämst spenderade 1,5 timmar jag någonsin varit med om! Jag var tvungen att stålsätta mig för att inte vilja går ur rummet och aldrig mer komma tillbaka. Människan på AMS pratade till oss som om vi vore barn. Jag fick t.ex. lära mig att; för att få jobb måste man gå på intervju, för att gå på intervju måste man söka jobb, för att söka jobb måste man hitta jobb. No shit Sherlock! Och om man inte hittar jobb kan man inte få jobb...nähä! Det var så dumt att jag nästan trodde att jag skulle avlida. Om det är så att vi inte lyckas få ett jobb så är det något fel på vårat jobbsökande. Inte det att vi är i en finanskris där ingen vill anställa, nä nä, det är förstås oss det är fel på. Tack AMS, lägg skulden på oss. Mot slutet frågade hon om det var någon som hade någon sista fråga. Jag var grymt sugen på att säga typ; "Så, ni kan alltså inte hjälpa mig att få jobb?". Summa summarum, jobb, det skaffar jag bäst själv.

Present!

Igår fick jag en present av Eleonore. Hon berättade tidigare i veckan att hon hade en överraskning åt mig! Spännande tyckte jag, speciellt när hon sa att den passade mig så bra...intressant! Och visst passade den alldeles utmärkt. Det är en bok om Per Morberg, min idol :-) Den handlar om hans liv, recept osv. Ska bli mycket spännande att läsa den! Tack älskling!


Ny mobil

Jag har hittat min nya mobil! Nokia E55 eller Nokia E75. Japp, det är dags att överge Sony Ericsson. Dessa två mobiler är lite mer avancerade, de behövs när jag nu börjat använda min gamla k750i mer som en filofax :-)
Tyvärr har inte dessa telefoner släppts än, men de spelar ingen roll för jag har ändå inte råd att köpa dom nu.

Nokia E55Måndag igen

Måndag! Då är det invägning! Likt förra måndagen har jag mirakulöst gått ner igen trots idogt intagande av alkohol och hamburgare med räksallad sent på natten. Hur lyckas jag? Mitt mål är ca 80kg och under 20% fett. Förhoppningsvis kommer rutorna fram då.

Vikt och fett enligt min våg:
Vikt: 84,0 kg (-0,7kg)
Fett: 23,7 % (-0,6%)

På jobbfronten intet nytt. Folk är tokrädda för att anställa. Men jag har fortfarande inte tappat hoppet. Tror det löser sig snart.

Trevlig helg

Det har varit en mycket trevlig helg! Jag hade besök av tre mycket trevliga vänner från närketrakten, Magnus, Fredrik och Astrid. De kom likt en tsunami i fredags och åkte idag. Alldeles för kort tid för att bara umgås en helg. De hade med presenter till mig för att fira min civilingenjörsexamen, hjortstek och älgfilé! Inte illa. Man tackar så mycket! De hade även med kalvfärs som vi gjorde en god moussaka på. Dessa killar kan både mat och kött :-)
Fredagen blev lite hårdare än vad vi tänkt, men lyckad ändå. Detta ledde ofrånkomligt till att vi var lite sega på lördagen. Men sent omsider kom vi ut på en promenad och tittade lite i Malmö. Man måste ju visa dem storstan!
På kvällen var vi lite segstartade men kom igång framåt elva-tolv. Då drog vi till Pickwick och grundade för att sen glida in på Swing Inn. Även denna gången var det riktigt kul. Skönt ställe :-) Som en favorit i repris avslutade vi kvällen utanför Orvars korvar med en 150g hamburgare med räksallad, á la Magnus. Mums!
Idag åkte de hemåt, Magnus och Fredrik har ju hyfsat "nära" hem, bara ca 5 timmar. Stackars Astrid ska ta sig till Larvik i Norge. En resa på ca 8-9 timmar. Lycka till Astrid!

RSS 2.0