Adobe Lightroom

Jag har ett nytt favoritprogram, Adobe Lightroom, kanonbra program för att redigera bilder i RAW-format. Man kan säga att det är kameranegativets motsvarighet i digital form. Dessutom är det riktigt bra för att få lite ordning bland alla bilder man samlat på sig. Tog ett foto idag när jag var hemma hos Eleonore på himlen. Jag hade ingen baktanke att jag skulle göra något med kortet, men satt ändå och pillade lite med det ikväll, det blev rätt så effektfullt...se själva.


Skånska

Hittade en kul youtube-video idag. De olika skånska dialekterna. Annars så har helgen varit lugn. I lördags hjälpte jag föreningen att klippa häcken på innegården, den blev sjukt fin :-) På eftermiddagen dök Ellie, Niklas och Andreas upp och vi gick ut på lilla torg och åt mat och drack öl, mycket trevligt. Senare dök Emir upp och vi gick vidare till The Pickwick Pub, mycket trevligt ställe, med massor av god öl :-)

Skånska dialekter

FRA-lagen

Nu är jag förvisso inte så insatt, men FRA-lagen verkar inte helt genomtänkt. Så då tänkte jag tipsa den paranoide om GPG, GNU Privacy Guard. Det är ett gratis program för att kryptera text, tyvärr så är det konsollbaserat vilket gör det lite svåranvänt för de som är vana vid ett grafiskt verktyg. Hursomhelst så finns det ett plugin till Firefox, fireGPG, som använder GPG och gör så att du kan kryptera mail när du använder Gmail. Krypteringen är mycket säker och svår att knäcka. Detta kan ju vara användbart när man skickar känslig information, såsom lösen eller dylikt.

Tekniken för denna kryptering är baserat på RSA, vilket något förenklat betyder att du har två nycklar, en publik och en privat. Den publika ger du till vänner och bekanta och den privata håller du hårt i. När någon nu vill skicka något hemligt till dig, så krypterar denne person meddelandet med din publika nyckel. Därefter så kan bara din privata nyckel låsa upp ditt meddelande. Min publika nyckel hittar du här.

Minor update

Tänkte inte blogga så mycket just nu utan bara säga att jag överlevde midsommaren. Är smått småstressad och uppe i varv nu, midsommar tycktes inte ha haft någon större lugnande effekt på mig. Ändå sen tenta-p i slutet av maj har det varit fullt upp och jag har inte riktigt haft någon tid till återhämtning. Men jag hoppas att jag är back on track mot veckans slut.

Det ska badas, oavsett hur kallt det är...

Färdigpackad

Tjaha, då var man färdigpackad inför helgen, och då menar jag väskmässigt, inte alkoholmässigt ;-) Midsommar kommer att firas i tivedsskogarna med mina gamla vänner från Närkeskogarna. Vi har hyrt ett par stugor vid Camping Tiveden(kass hemsida anyone? Hemside-style á la 90-tal...). Det ska bli trevligt! Jag har varit till systemet och bunkrat vin och öl idag, så det viktigaste är fixat, hehe.

Maten ska inhandlas på midsommarafton, lagom stressigt :-) Ska bli skönt att slappa å förhoppningsvis inte göra många knop alls i helgen. På söndag hoppas jag att jag och Eleonore kan ta en sväng förbi broder Tuck(Fredrik) och titta på hans och sambons nyfödda tjej :-)


Snart midsommar!

Äntligen så är alla måsten slut, tentorna är över och vätternrundan är till ända, men ändå har jag svårt att slappna av. Men det är nog för att jag ska fixa lite innan midsommar. Jag och Eleonore åker ju upp igen till Åbytorp torsdag eftermiddag. Mycket bilåkandet blir det...å inte billigt heller med tanke på bensinpriset.

Jag tänkte visa en fin bild jag tog när jag var på väg hem från Åbytorp i söndags...tycker bilden är fantastiskt snygg...i alla fall med tanke på att jag tog den från bilen, medan jag körde, på fri hand och utan att titta i kameran med fönstret nedvevat. :-)


Äntligen i mål!

Ett års väntan är över! Äntligen fick jag gå i mål i Motala. Det var verkligen skitjobbigt och vi får se om det blir fler gånger. Just nu lutar det inte åt det :-) Måste ändå säga att de 26 första milen gick riktigt bra. De fyra sista var de värsta i mitt liv...kändes som om det aldrig skulle ta slut.

Värsta krämpan under vättern måste nog vara mitt vänsterknä som började göra ont efter sisådär drygt 15-20 mil. Annars så har det mest gjort ont i axlarna och rumpan(som ändå klarade sig bra!). En annan krämpa som jag missade att jag skulle få var solbrännan, jag har bränt både vader och näsa....kul kul.

Slutgiltiga tiden blev 15h 52min. Vilket får sägas vara riktigt bra med tanke på att jag bara cyklat 30 mil innan...hihi.

Äntligen!

Vätternrundan 2008

Idag(läs ikväll) smäller det! Moment of truth! Klockan 23.16 bär det iväg, 30 mil på en hård cykelsadel. Ni kan hålla koll på var jag befinner mig via vätternrundans hemsida. Jag har startnummer 5881. Min förhoppning är ingen bra tid utan bara att komma runt helt enkelt....det är nog så svårt, speciellt med tanke på att jag inte cyklat speciellt mycket. Men jag hoppas att alla spinning- och capoeirapass ska hjälpa mig i mål. Håll tummarna!


Billig telefoni

Idag fick jag min tredje mobilräkning från Tele2 :-) Det var den billigaste hittills, endast 141kr. Jag har sparat en massa pengar sen jag sa upp mitt fasta telefoniabonnemang och gick över helt till mobil. Känns gott när man gör bra affärer. Förr betalade jag 125kr i fasta avgifter varje månad till Telia för ett abonnemang jag nästan aldrig använde. Nackdelen med mobilabonnemanget är att det är 24 månaders bindningstid vilket kan avskräcka. Men å andra sidan så går två år snabbt. Jag har ju redan bott i Malmö i två år snart...och det känns jäkligt bra!

Snart dags för vätternrundan

Idag efter jobbet åkte jag iväg till Cykelcity i Lund och shoppade grejor. Jag vet inga bra affärer i Malmö och dessutom så tänkte jag ta en sväng förbi Eleonore. Hur som helst så blev det dyrt, 780kr närmare bestämt. Så nu har jag fina omönstrade punkteringsfria däck för 325:- styck(!) samt slang och reflex till bakhjulet. Det jobbiga nu är att jag plöjt ner en del pengar i cykeln nu som inte ens är min...min bror blir säkerligen glad för det(eftersom det är hans) ;-)Jag har varit lite sugen på att köpa mig en egen cykel faktiskt, har kollat lite begagnat på nätet och det finns en del fina för ca 4000kr och uppåt. Det är sjukt praktiskt med en sån racer, det går fort att ta sig fram, och med det stigande bensinpriset så lär man ju inte ha råd att åka bil snart.

Bilder

Idag har det varit segt, jag sov/vilade 1,5h efter jobbet när jag kom hem. Behövdes tydligen. Vet inte om det är sviter sen i lördags, men det tror jag inte. Nu i veckan ska jag vila upp mig inför vätternrundan...huga! Jag tänkte i alla fall visa lite bilder från i helgen.


Jag var smart och smörjde in mig med solskydd benen innan jag åkte ut och cyklade hela lördagen, dock så visade det sig att cykelbyxorna åkte upp en liten bit, vilket resulterade i årets coolaste bränna ;-)

Min orkidé blommar för fullt också, jag räknade till 12 blommor(!) Champagnebilden är från i fredags då jag och Eleonore firade att jag klarat av alla mina tentor :-)

Cykellördag...

Jag är död...helt ärligt. Cyklade från Malmö till Smygehuk och sen tillbaka. En sträcka på 11 mil visade det sig, i strålande sol dessutom, huga(!) Så nu ska jag in i duschen och sen inta soffläge hela kvällen...skriver kanske mer när jag återfått lite krafter.

Show

Ikväll hade vi Capoeira- och sambashow hos en kille som tog studenten. Det var lite pirrigt men det gick bra! Han var jättenöjd med oss. Det var hans mamma som i smyg bokat in oss, så han visste inget. Han var även med själv och körde lite Capoeira, han var riktigt duktig, trots sin kostym :-)

Nä, nu är det dusch sen säng, måste få sova lite, har varit dåligt med sömn de senaste dagarna. Imorgon hoppas jag förresten att min rakbortste/raktvål kommer. Ja jag vet, jag är barnsligt förtjust i dessa rakgrejor ;-)

Prisad vare herren, här kommer skatteåterbäringen!

Idag kom skatten! Inte en dag för sent :-) Å massor blev det, jag avslöjar dock inte hur mycket...så nu ska det köpas grejor! Först ut är lite prylar från gents.se, dvs rakborste och raktvål. Sen så får vi se...jag vet att det var massor jag behövde, men just nu har jag lite blackout. Detta säger ju bara att jag egentligen inte är i behov av så mycket ;-)

I veckan blir det en massa capoeira-träning, eller rättare sagt shower. Imorgon är det show hos någon som tar studenten, känns lite pirrigt. Och på fredag ska vi, Estilo Faixa, uppträda på karnevalen i Trelleborg! Sen på kvällen ska jag fira mina tentor tillsammans med Eleonore som kommer hem från Portugal med massor av presenter till mig ;-) Jag har köpt mig en flaska riktig champagne!

I kick ass!

Yes yes yes! Nu har jag uppnått nirvana! Jag har klarat av hela min utbildning utan en enda omtenta! Ni anar inte hur gott det känns! I veckan ska det handlas champagne, riktig champagne :-) Här ska firas. Nu återstår endast vätternrundan, sen ser jag fram emot en kravlös sommar utan en massa måsten. Gud vad skönt det ska bli.

Så där ja...

Nu är man tillbaka i verkligheten igen. Det har varit en intensiv period med tentapluggande och en resa hem till norrlandsskogarna. Så därför har det inte funnits någon tid att blogga. Och inte nu heller egentligen, klockan är mycket och jag borde sova för länge sedan. Ska upp och jobba imorgon...men först en lite update.

Alla tentor är avklarade, men än har jag inte fått svar på alla, jag väntar med spänning på resultatet i numerisk analys. Tentan i diskret matematik gick bra! Det blev godkänt! Så nu är jag endast en tenta från att uppnå nirvana ;-) Får jag godkänt i analysen ska jag köpa mig en flaska riktig champagne och fira!

Efter tentan i torsdags byggde jag och Emir(tack för hjälpen!) ihop mor och fars dator innan jag och Eleonore begav oss till Mellby kvällen. Mor och fars dator har ju haverat så jag har fått i uppdrag att införskaffa en ny.

Det blev en kort pitstop i Mellby(tack för ölen!) innan vi åkte vidare på fredagsmorgonen mot Åbytorp. Hemma i Åbytorp blev det mest datorpyssel och några besök hos mina bröder. En helg är alldeles för lite för att hinna umgås. Men vi hann umgås lite, fota lite, sightseeing i Kumla(wow!), pyssla med diverse datorer, fika, äta mat, dricka rödvin osv. ;-)

Vi åkte hemåt vid 13.00 idag och pitstoppade i Mellby där det bjöds på grillad kyckling :-P Mycket gott! Sen var det dags för hemfärd mot Malmö/Lund. Nu ska jag sova som en stock innan det är dags att jobba imorgon.

RSS 2.0