Suck...

Jaha...där fick man för att man var duktig. Dammsugarsladdhelvetet drog omkull kaffebryggaren så att kaffekannan gick i tusen bitar. Helvetes jävla fan!!! Vad trött jag blir...

Fredag

Hmm...var väl inte så värst företagsam idag heller. Jag har i alla fall tvättat. Blev inget städat, kanske drar en vända med dammsugaren, annars så är det relativt(bra ord det där...haha) välstädat hemma. Pysslade lite med Estilo Faixas hemsida. Inga stora ändringar men jag tycker den ger ett lite mer polerat intryck nu. Har ersatt vänstermenyn och överskriften med .png-bilder som har lite bättre kvalitet än de gamla. Sen la jag till en länk till priser/tider-sidan på vänstermenyn. På förekommen anledning har folk haft svårt att hitta priser och tider. Jag klandrar dem inte.

Imorgon har jag lite intressekonflikt, dels så är det SMASK(Sveriges Musikakademikers Sång Kåntest), sen så spelar bluesfabriken på Bakfickan...får rådgöra med Eleonore ikväll.

Annars tänkte jag bara tipsa om lite olika saker så här på fredagseftermiddagen:

Mässor:
Musik:

Latmasken

Vissa dagar är man inte speciellt företagsam, det är bara att inse. Idag var en sån dag. Jag har inte haft någon större lust att göra något, har varit uttråkad trots att det funnits saker att göra. Det är ju när man är ledig som man ska göra allt man skjutit på. Men men, jag har fått lite gjort idag ändå. Jag har tvättat cykeln och tagit en provtur. Den funkar bra men växlarna är inte helt hundra. Har även planterat om några blommor. Naiv som jag är trodde jag inte det skulle bli så mycket jord överallt...vad fel jag hade :-) Nu får vi se om blommorna överlever min omplantering...Bilder på blommorna kommer snart, jag har fotat ett par stycken. Har så jäkla många ju, 16 st närmare bestämt(shit vad många jag har samlat på mig). Men det är bara ett par som är mina skötebarn :-)

Imorgon så hoppas jag min företagsamhet har kommit tillbaka, för då har jag nämligen tvättid. Ska försöka städa lite mellan tvättarna då. Jag gillar att ha det rent å fint hemma. Lite pedantvarning...

Dags för ny rakhyvel?

Jag är grymt sugen på en ny rakhyvel, men inte vilken som helst. Ingen Mach3, ingen Wilkinson utan en Merkur. Enligt de omdömen jag läst på gents.se om den verkar de flesta vara riktigt nöjdaimage16. Bladen till min Mach3 är så jäkla dyra! Och deras nya system, Gillette Fusion har ännu dyrare blad! Bladen till den här är mycket billigare och räcker tydligen längre. Enda nackdelen vad jag har förstått är man får vara lite försiktig när man rakar sig. Det här en s.k. "safety razor", d.v.s. den använder sådana där klassiska rakblad, om ni förstår vad jag menar. Tänkte beställa den snart, den kostar endast 295:- Funderar på om man skulle beställa ett alunstift samtidigt...kan kanske behövas :-)

Idag har jag officiellt skaffat exjobb, jag och Emir skrev på papprena idag. Den förste september börjar vi. Än så länge finns ingen frågeställning definierad, eller ens ett färdigt exjobb. Vi vet ungefär vad vi ska göra, men det ska avgränsas och specas ordentligt först. Det kommer handla om SMS-kryptering och utföras hos Tactel. Det ska bli riktigt kul och Emir och jag är riktigt peppade!

Himma

Då var man åter i skåneland. Resan gick bra som startade i snöstorm och slutade i strålande solsken! Idag är dock vädret inte lika trevligt. Snön tycks ha nått ända ner till skåne. Resan tog ganska lång tid, men var ändå trevlig då jag hade sällskap med Rickard ner till Halmstad. Jag var hemma ca 16.30, så då var det bara å packa upp, duscha och fixa till sig för att sen hämta Eleonore vid jobbet. Eftersom det var våffeldagen igår så åts det givetvis våfflor hemma hos Eleonore! Jag lyckades också fixa böcker till diskret matematik igår från en annons på blocket. 200 pix! Som hittat  :-)

Start
Åbytorp

Slut
Skåne

Det lackar mot vår...hoppas jag

Jaaoo...då lider påskveckan mot sitt slut. Imorgon är det måndag, sen är det hemresa. Om jag får säga det själv ska det bli rätt skönt att återvända hem. Skåne börjar kännas mer och mer "hemma". Jag har däremot tyvärr inte hunnit hälsa på alla jag ville hälsa på och jag har inte köpt några nya sommardäck så de får nog snällt följa med ner till skåne. Sen ska det bli trevligt att träffa Eleonore igen, det var ju faktiskt en hel vecka sen vi sågs. En viss abstinens har uppstått.

När jag väl är hemma i skåne igen, tänkte jag visa upp alla mina fina blommor här på bloggen. Jag börjar få en rätt bra samling nu, för att vara kille alltså ;-) Jag ska ge er ett smakprov på min fina julstjärna. Tror den är ca två år gammal.

image12

Glad påsk!

Då var det påskafton igen, kopiösa mängder godis och mat ska ätas och en massa snaps och öl ska drickas. I år blir dock påskafton vit för min del. Har åkt på någon konstig förkylning vilket gjort mig helt orkeslös. Hoppas inte förkylningen förvärras mer med feber och skit.

Träningsmässigt har den här veckan var vit också :-) Tror det är bra, behöver nog lite återhämtning. Men nästa vecka är det full fart igen!

Hemresa kommer nog ske på tisdag och inte måndag som tidigare planerat. Detta resulterar i att jag inte kan stanna till i Mellby för att hämta upp Eleonore. Så nyfikna familjemedlemar får vänta med att träffa mig  ;-)

Glad påsk!

Närke vs Skåne

Pratade med Emir i telefon idag, han frågade om jag saknade Malmö. Jag visst svaret direkt, visst saknar jag Malmö och skåne. Det känns lite konstigt, men det finns inget som drar i närke längre. Förutom familj och vänner då. Trots att man har sina rötter i närke så känns det mycket trevligare att bo i skåne. Kan inte riktigt svara på varför, men skåne känns mer levande än närke. Så...jag blir med stor sannolikhet kvar i skåne på obestämd tid.

I övrigt har det inte hänt så mycket här, jag har hälsat på mina bröder och agerat datorsupport åt dem :-) Var med moder jord idag och shoppade, inhandlade en skiva med Jakob Hellman. En mycket bra skiva...frågan är bara om jag inte redan har den? Hoppas inte det. Annars är det säkert en utmärkt present till någon...

Whisky

Få är väl intresserade av det här, men det är mest för mig egen skull så jag kommer ihåg vilka whiskys jag drack på mässan.

Framme!

Nu är man framme. Resan gick bra trots det taskiga vädret. Vädret var lite halvt schizo och ändrade sig från strålande solsken till snöstorm till hällregn. Resan tog ca 6 timmar, vilket var över förväntan, trodde det skulle ta längre tid. Tog en powernap och lite kaffe vid laganrasten för jag var alldeles för trött för att köra. Pausade även vid McDonalds i Motala :-) Kvällen har annars varit lugn och bestod av shopping med moder jord vid ICA Maxi kumla. Imorgon får vi se om jag får något vettigt gjort, snön har ju satt käppar i hjulen för min cykelträning...grr! Men å andra sidan får jag väl pyssla med lite saker åt min Capoeiraklubb.

Mot sherwoodskogen!

Imorgon bär det av mot norrland, närmare bestämt Kumla. Det är dags att åka hem och hälsa på familj och vänner. Har en känsla av det kommer att bli mycket att göra, vänner ska hälsas på, däck ska bytas på bilen, lite cykelträning och kanske lite plugg om jag blir uttråkad :-)

Helgen har varit god mot mig, lördagseftermiddagen spenderades på mässan smak av whisky/choklad med Eleonore. Dyrt men gott. Det dracks(av de jag kommer ihåg), Isle of Jura superstition, någon japansk maltwhisky från suntory, Ardbeg uigeadail, Caol Ila distillers edition, Mackmyra prov 2(sherryfatslagrad whisky som endast legat i två år). Bäst var nog Ardbeg uigeadail samt Caol Ila distillers edition. Kvällen spenderades sen framför melodifestivalen och en film vid namn Into the wild. Filmen var riktigt bra! Jag ger den 4 av 5 i betyg. Mycket vacker film. Rekommenderas!

Söndagar består som oftast av akrobatiktärning mellan 16.00-17.00. Träningen idag var riktigt kul! Det gick riktigt bra, jag klarade att själv går ner i brygga plus att jag nästan klarar av följande trick:


Fredagsfunderingar

Fredag...det är nog mångas favoritdag i veckan. Så även min. Idag var jag till frisören och klippte mig, inget avancerat, bara kortat ner det som vanligt. Kanske dags att besöka en ny flashig frisör för att få en ny frisyr?

Fredagar innebär som oftast, spinning! Jag brukar alltid se fram emot det passet, men just den här dagen är det blandade känslor. Vi körde en rätt hård träningen i onsdags på Capoeiran. Vi tävlade om vem som orkade göra flest situps(!) Detta resulterade i en sjuk träningsvärk i magmusklerna som sträcker sig ner i ljumskarna, plus skvarsår vid svanskotan...så dagens spinnigpass kommer att bli intressant.

Och nu lite fredagsmys med Sade :-)

Sade - Paradise (Live 2001)


Ambitiösa studenter

Yes, då har jag fått mitt headset, och visst funkade den med min telefon! Den är jättelätt och känns knappt på örat. Det är lite smånördigt med headset, men tanken är att använda den hemma och i bilen :-)


Idag har jag och Emir varit produktiva(ja faktiskt!), vi gjorde klart och skickade in hemuppgift 3 i datasäkerheten. Deadline är 8 april, så alltså är vi ute i god tid...nästa steg blir att fixa resten på hemuppgift 2 och att kika på laboration 2 och projekt 2. Men det får bli ett senare problem.

Har även bokat in en klipptid imorgon, måste göra mig fin inför hemresan till gnällbältet. Ska bli skönt att komma hem och träffa familj och vänner. Det var ju ett tag sen jag var hemma sist(i julas).

Scones in the mist

Kvällen igår var trevlig med en massa tofflande :-) Jag och Eleonore åt hemmagjorda scones, drack te och såg på film. Filmen vi såg var The Mist, baserad på en av Stephen Kings böcker. Filmen är rätt ok och får godkänt. Jag hade tyvärr lite för höga förhoppningar på den här filmen. Slutet drar dock upp betyget lite, med en intressant tvist.

Trodde först att filmen skulle likna John Carpenters klassiska film The Fog från 1980, men som tur var gjorde den inte det. Den rekommenderar jag er att se!

Nu ska jag kila iväg till ICA och hämta ut mitt headset som kom idag!

Vista baby!

Jahapp, då kör man Vista numera. Efter ett visst krångel igår natt så kom det till slut in. Jag gick och la mig vid 02.30...fast då började jag strax innan 00.00, så så länge höll jag inte på. Jag kunde först inte installera det eftersom installationsprogrammet hela tiden gav mig meddelandet: "Det gick inte att hitta någon systemvolym som uppfyller installationskraven". Yeah right...så lösningen var att koppla loss mina andra två hårddiskar så att det bara var en ensam kvar, då funkade det.

Första intrycket är bra, Vista ger ett polerat och snyggt intryck. Det är bra respons i systemet, men å andra sidan är min dator inte speciellt slö heller. 2GB minne är nog att rekommendera, eftersom den äter upp ca 700-800MB utan några större program igång. Jag är lite sugen på att köpa till 2GB så jag får 4GB, men jag tror inte det ger någon prestandaförbättring, det är mest för att interminne är så pass billigt idag :-)

En annan trevlig sak som hänt idag är att jag fixat exjobb! I min bransch är det iofs inte några större problem att hitta vare sig exjobb eller jobb, men ändå. Det här exjobbet känns riktigt kul, samt att företaget känns bra. Vill inte säga för mycket men det involverar kryptering och mobiltelefoner. Lagom nördigt va? :-)

Första lediga dagen

Dagen började bra med sovmorgon. Var skönt att ligga och dra sig till 09.30. Det har inte gått många knop idag, men det är ungefär som det brukar vara första dagen man är ledig. Har ändå fått en del gjort. Jag har förberett datorn så att jag kan lägga in Vista. Det var dags att installera om XP så jag tänkte testa Vista när jag ändå ska formatera om hårddisken. Kanske gör det i natt.

Annars så har jag varit till Biltema och inhandlat ny sadel och stänkskärmar till cykeln. Det var dags att byta, skärmarna var ordentligt trasiga och hade lagats tillfälligt med ståltråd :-) Sadeln var också trasig vilket visade sig genom att den lämnade fina blöta avtryck i arslet när man cyklade. Har dessutom höjt sadeln något, känns som man blivit längre på äldre dar. Kanske är Capoeiran :-)

Jag har även inhandlat en Plantronics Voyager 520 från cdon.com, fick mail idag att de skickat den! Ska bli skönt med ett headset när man pratar mycket i mobilen. Jag har avskaffat min hemtelefon, så från och med nu är det endast mobil som gäller. Kollade precis på Plantronics hemsida om den var kompatibel med min SE k750i, tydligen så var den inte det...hjälp! Hoppas den fungerar ändå...

Skön söndag

Så var det söndag igen. Helgerna flyger förbi, men det gör inget för jag är ledig nästa vecka :-) Idag övade vi flick-flack på akrobatikträningen. Det var läskigt, men jag lyckades i alla fall komma runt, om än med lite hjälp. Kanske att man klarar av en flickis på stranden i sommar, vi får se.

Helgen har annars varit mycket trevlig, med mycket mys i Nöbbelöv. Fick en present i fredags av min söta Eleonore, en plåtask med whiskyfudge, mumma! I lördags såg vi på andra chansen och Sweeney Todd och åt och drack gott. Jag tyckte dock filmen var ganska kass, jag är inte mycket för musikaler, även om det här skulle vara någon slags skräckfilm. Imorse åt vi frukost på Espresso House i Lund, det var gott med scones till frukost! Sen så slog vi ihjäl några timmar på Nova Lund och dregglade över lite Apple-prylar...

Förresten, vet ni att det är min namnsdag idag, glöm inte att gratta mig ;-)

Äntligen klar!

Japp, idag blev vi godkända i kursen internet inuti. Nu kan jag casha hem 7,5hp till. Jag samlar på högskolepoäng :-) Nu återstår endast numerisk analys(6hp), diskret matematik(6hp) samt datasäkerhet(7,5hp), sen är man nästan färdig civilingenjör...."bara" exjobbet kvar.
Det kommer dock inte bli helt pluggfritt kommande veckor. I datasäkerhetskursen har läraren redan lagt ut vad som skall göras härnäst, så jag och Emir tänkte tjuvstarta lite. Kan behövas, för mattekurserna lär nog sno lite tid. Efter varje avklarad kurs måste även min obligatoriska vinnarlåt spelas, "perfect gentleman" med Helloween. Grymt skönt låt! Lyssna själva.

Helloween - Perfect gentleman



Snart ledig...

Yes! Igår blev vi klara med labben, men ändå så satt vi nästan till 21.00 ikväll också och pillade lite till. Vår webbserver är inte så jättestabil, men den fungerar och det räcker för redovisningen vad jag har förstått. Väldigt mycket tid har lagts ner på här kursen. Hörde från en annan grupp som suttit uppe till kl...10.00 dagen efter och programmerat inför redovisningen(!) Whoa...

Det jag ser fram emot mest imorgon är nog inte själva redovisningen utan spinningen kl 16.15 på gerda :-) Var länge sen jag körde ett pass, och på förra passet så var den ordinarie instruktören sjuk, så då var den någon annan instruktör. Det passet var inte bra nånstans...

Drömhemmabio!

Tänkte presentera min drömhemmabio...

Arcam AVR280 19 990:-
Arcam DV137 20 900:-
Audiovector S3 18 200:-
Audivector AV3Ci 6050:-
Audivector S1 12 100:-
Summa: 77 240:-

Som hittat, eller hur? Jag har väl inte speciellt höga krav på min hemmabio... :-P
Har hört en liknande kombination av detta system, men med lite värre(!) grejor och jag kan säga att det lät sjuuuukt bra. Nähä....undrar om man skulle göra något vettigt kanske, typ plugga :-)

Ny maträtt

Ikväll har jag testat ett nytt recept från arla.se, det blev Äppel- och coucoussallad med fetaost. Smakade mycket bra! Jag är dålig på vegetarisk mat och även sallader så ett bra recept är alltid välkommet. Denna lär jag göra flera gånger. För övrigt så tycker jag arlas sida är rätt bra när det gäller recept.

coucoussallad

Måndag igen

Då var det måndag igen, vilket betyder intensiv Capoeira-träning mellan 20.00 - 21.00
Och intensiv var den, att öva sparkar är jobbigare än vad man kan tro, och till råga på allt så fick jag håll. Aj aj...

Annars så har dagen mest bestått av programmering i C++, endast tre dagar återstår, sen måste labb 6 vara avklarad, och det kommer den att bli! Sen kan jag se fram emot tre veckors ledighet(!) Men det blir inte bara slöande, det finns saker som ska göras också :-) Operativsystem ska installeras om, en hemsida ska fixas till lite m.m. Kanske tvätta fönsterrutorna i lägenheten, städa lite, mysa med Ellie...

Läs om Freak Kitchens konsert i Corren!

Freaky weekend

Då var man tillbaka i Malmö efter drygt 90 mil tur och retur Linköping medelst bil. Men det var det värt! Vilken grym konsert det var! En av de bättre jag varit på.

Konserten börjar strax efter 20.00 och håller på ca 45 minuter tills det är det dags för paus(!) Det var en ny upplevelse med paus mitt i en konsert. Konserten hålls i Konsert och Kongress, och det finns endast sittplatser, men mot slutet av konserten, med viss uppmaning av Mattias 'IA' Eklundh, så samlas en del folk vid scen för att headbanga hejdlöst :-) Det var en ordentlig blandning av åldrar på konserten, allt från 10-åringar till 70-åringar. Kul med så blandad publik.

Mattias 'IA' Eklundh är mycket bra på scen och pratar med publiken om allt möjligt och omöjligt. Han håller sig dock lite lugnare än basisten som bjuder mycket på sig själv och springer omkring på scen och bland publiken. Bandledaren Magnus Ericsson är också mycket underhållande som studsar omkring samtidigt som han dirigerar sin orkester.

En mycket bra konsert som får fullt betyg av mig! En konsert man kommer att minnas med glädje. Enda nackdelen var att vi hade taskigt med kontanter och kunde inte köpa någon fin t-shirt från konserten :-(

Här följer ett axplock av bilder från konserten:


YouTube-video(Chest pain waltz):



RSS 2.0