Semestern som försvann

Igår kom man hem från en veckas välbehövlig semester. Vädergudarna har verkligen varit på gott humör så vädret har varit strålande! Veckan började hemma hos min ömma mor och far. Väl där mekade jag med bilen och besökte vänner och syskon. Fick en del gjort med bilen vilket känns bra. Jag har fixat oljeläckage, bytt kupéfilter samt besiktigat och tvättat den. Nu återstår det bara att fixa ACn som har lagt av (läs, läcker köldmedie). Blir nog en dyr historia....huga!

Det har solats och badats en del i veckan. I torsdags var jag till unden med två av mina bröder och deras familj och solade å badade. På fredagen åkte jag ner mot Mellbystrand där Ellie väntade på mig hos sina föräldrar. Även där badades och solades det på lördagen. Måste säga att västkusten slår unden med hästlängder...men det var väl väntat :-) Att bo nära havet är inte helt fel faktiskt...kan vara så att man bosätter sig nära havet när man väl blivit rik och berömd ;-)

Har även börjat läsa en bok så här mitt i sommaren, sällan jag läser, läser så saaaaakta...Den heter i alla fall, Styckmordet i Halmstad. Boken är skriven av pappan till en grabb i 20-års åldern som blev styckmördad i Halmstad 2002. Boken är intressant, men samtidigt mycket tragiskt. Det måste verkligen vara hemskt att förlora någon på det viset.

En å annan öl slank ner i veckan som var...

Bilmek

Idag har man varit duktig, jag har nämligen fixat oljeläckaget på bilen! Ok ok...viss hjälp kan jag ha fått från min käre storebroder :-) Hur som helst, så var det relativt enkelt. Det var ett standard SAAB-fel. Läckage i vevaxeltätningen. Så nu ska den förhoppningsvis inte dra så mycket olja, å sen blir besiktningen glada också. De hade lite synpunkter på det vid förra besiktningen...förstår inte det alls. Det är jättebra att det läcker, då rostar inte underredet och naturen får en dos olja. Kretsloppet är slutet ;-)

Nu återstår bara lite småfix, väntar på BIVA ska ringa upp mig så jag kan kolla om de har skyddet som ska sitta för vevaxeln. Den är lite småtrasig, så det vore trevligt att få dit en hel.

Helgen som varit

I helgen fick jag besök av två vänner från Örebro, vi hade länge pratat om att de skulle kommer ner och hälsa på mig, och nu blev det äntligen av. Samtidigt som det hälsade på mig tog de även en tur till Tyskland för att bunkra lite alkohol till ett bröllop. Jag la med en liten beställning på en stycken Finsbury Gin och en Glenfiddich Caoran reserve 12 years...

De kom förbi på fredagen varvid vi gick ut och åt lite god husmanskost innan vi senare tog en pubrunda i stan. Det blev Pickwicks -> Paddys -> Lilla torg -> Pickwicks -> Orvars korvar :-) Mycket trevlig och lugn kväll.

lördagen drog de vidare ner genom Danmark till Bordershop i Puttgarden. Under tiden som de bilade neråt passade jag på att hälsa på fröken Ellie i Lund. Vid 21.00 kom de tillbaka med en bil sprängfylld med alkohol. Vi korkade upp en Captain Morgan och blandade oss en grogg. Ett par groggar och ett par öl senare drog vi ut i natten för att besöka Swing Inn. Det visade vara ett bra val av nattklubb, det var mycket trevligt och mycket folk. Vid 04.00 stängde klubben och vi begav oss till Orvars korvar och beställde oss varsin hamburgare med ost och räksallad. Gott med nattamat! Sen var det dags att krypa hemåt även om vi var lite sugna på att fortsätta festa... :-)

Systembolaget, billigt eller dyrt?

Var med min jobbarkompis idag till systemet, mest för umgängets skull tänkte jag först. Men han har alldeles för dåligt inflytande på mig så jag blev "tvungen" att köpa ett par öl. Tre närmare bestämt. Det var ju inte de billigaste ölen heller som jag köpte. En Maredsous 6 blonde, en Brewdog Punk IPA och en Goldings Summer Ale. Summa summarum  54,80kr. Dyrt eller billigt? Jag tycker inte det är så farligt, jämfört med en stor stark på lilla torg i Malmö för 60kr. Då får du ingen "fin-öl" heller. Hursomhelst så kom jag på den goda idén att istället för att beräkna YPK, Yrsel Per Krona, som är så populärt, borde man istället beräkna NPK, Njutning Per Krona. Vi tänkte tipsa sidan iglaset.se om detta. En rätt schysst sida, den får ni gå in och kika på!

På västfronten intet nytt

Jaha...här händer inte så mycket just nu. Rätt skönt måste jag säga. Jag har haft en viloperiod ett tag nu där jag inte gjort något vettigt alls om kvällarna. Man behöver det ibland. Helgen bjöd på, som tidigare nämnt, föräldrarbesök och 60-års kalas. Det var riktigt trevligt, kul att få träffa föräldrar, farbror och en kusin man inte sett på typ 18 år.

Imorgon får jag besök av min bror, fru och deras två barn, det blir trevligt! Jag jobbar ju om dagarna så de får underhålla sig själva då, men vi har kvällarna att umgås på. Vi får hoppas på fint väder så de kan bada.

För övrigt funderar jag på om man ska ha cykelhjälm till jobbet...jag vet, det är sjuk nördigt, men trafiken när man åker till och från jobbet är inte att leka med...

Föräldrar på besök

I helgen har jag fått celebert besök av mina föräldrar. Vi ska nämligen till min farbror och fira hans 60-års dag här i skåne. De är nu ute och strosar lite i Malmö medan jag tvättar...inte så lätt att hitta tvättid nu när man är working man. När man pluggade gick det ju att tvätta på en förmiddag.

För övrigt så har jag fått och monterat min nya kylning till grafikkortet, en stycken Accelero S1 rev.2. Så nu är datorn riktigt tyst, och jag är riktigt nöjd! Det som låter mest nu är hårddiskarna och ev. processorfläkten. Får se om jag byter processorfläkten också, men det får bli i framtiden. En intressant sak är att grafikkortet blev ca 5 grader kallare med nya kylningen som är passiv än när jag hade fläkt på...det är nice!


Musik

Jag har glömt bort hur avslappnande det är att bara sitta ner och lyssna musik. Satt en stund nu på kvällen lyssnade på lite akustisk gitarr á la Allan Taylor. Jag har ju plöjt ner en del pengar i min stereo/hemmabio men har utnyttjat den alldeles för lite. Blir lite så när man bor i lägenhet också. Men hur som helst, välproducerad musik på en behaglig ljudnivå på en fin anläggning är otroligt avslappnande. Det enda som saknas är ett glas whisky :-)

Långpromenad i Malmö

Idag var jag och Eleonore på långpromenad i Malmö. Trots att man bott här i två år så hittar man ändå nya ställen/gator som man inte sett förut eller tänkt på, trots att de ligger ett stenkast från där man bor. Vi gick runt i Caroli-området, gamla väster och en sväng ut till de flådiga lägenheterna vid dockan. Vi kom fram till att en lägenhet i gamla väster inte vore helt fel. Ruskigt centralt men ändå ett lugnt område med schyssta innergårdar. Dock så är det fler än vi som tycker att det är trevligt och priserna ligger därefter också...väl hemma var vi sedan tvungna att dregla lite över diverse dyra lägenheter på hemnet.se.

Friskis och svettis

Idag har jag och Eleonore varit på ett friskis och svettis pass i Lund...det var...annorlunda :-) Eller, jag visste redan från början hur det skulle vara. Kan väl säga att det inte är riktigt min grej, men det var trevligt att vara ute i solen! Grymt fint väder idag! Annars har dagen varit normal. Jag har funderat och tänkt ordentligt på jobbet, programmering är inte bara att knacka kod, man måste fundera ibland också hur problemen man stöter på skall lösas. Problemet jag har är väl egentligen relativt enkelt, men hela tiden stöter man på mindre problem som man inte tänkt på.

Äntligen lite träning!

Idag var det äntligen dags för träning igen efter ett litet uppehåll på ca en månad. Det var grymt skönt att få röra på sig. Jag blev dock förvånad över att det trots allt gick bra på spinningen, med tanke på all "semester" man haft med alkohol och god mat :-) På torsdag blir det träning igen med friskis och svettis i Lund tillsammans med Eleonore, om hon nu pallar ;-) Nä, nu äre dags för sängen, I need sleep!

RSS 2.0